Noord-India en Rajasthan

Noord-India en Rajasthan : ruwe diamanten

Delhi, Agra en Jaipur zijn drie diamanten in de Gouden Driehoek van India. De drie steden herbergen heel wat pareltjes, waarvan de Taj Mahal de schitterendste is.

Overal vind je luxe, schoonheid en sensualiteit: paleizen en citadellen, tempels en moskeeën, tuinen en monumenten, zoals Fatehpur Sikri, Sikandra, Amber Fort, Jaisalmer …

Tijdens mijn reis van de mythische vestingen naar de paleizen in de woestijn van Rajasthan word ik overvallen door een gevoel van avontuur en exotisme. Voeg daar nog het mysterie van godsdienst en traditie, verwoven in de moderniteit, aan toe. Ook al is India honderd keer groter dan België, je hoeft geen enorme afstanden af te leggen om de mooiste architecturale pareltjes te ontdekken. Het noorden, meer bepaald Rajasthan, heeft er heel wat in de aanbieding tussen Delhi, Agra en Jaipur, de steden van de vroegere keizers.
Let’s go.

14

Van Delhi naar Agra richting de Taj Mahal

Weggaan uit Delhi lijkt wel wat op tijdreizen. De stad wordt langs alle kanten bezocht door allerlei handelaars, motorfietsen en vrachtwagens, roestige bussen en rijdende wrakken.

Lees meer

Het Rode Fort… Fort Ajmer op een heuvel dicht bij Jaipur

Ajmer was het paleis van de Kachwaha Rajputs en was in de 17de eeuw de hoofdstad van het land, tot het in 1737 vervangen werd door Jaipur.

Lees meer

Jaipur, hoofdstad van Rajasthan en van de wind

Op tweehonderd kilometer van Agra vind je een stad waarvan de naam alleen al heel wat reizigers doet wegdromen.

Lees meer

Bikaner, de oude hoofdstad, en Jaisalmer, de gouden stad

Deze twee steden worden soms gezien als een uitbreiding van de Mogoldriehoek. Ik raad hen zonder twijfelen aan.

Lees meer

Wat je moet weten als je de Gouden Driehoek van Rajasthan bezoekt

De route van de Mogolsteden is een klassieker in India. Ideaal voor een eerste kennismaking met het land en zijn inwoners.

Lees meer