Quimper is op en top Bretoens

Quimper is op en top Bretoens : het andere Frankrijk

Met een authentiek historisch centrum, een glorieus maritiem verleden en een rijke cultuur van kunst en folklore weerspiegelt deze stad in de Finistère de sterke Bretoense identiteit. Een leuke bestemming voor een trip in het mooie Westen van Frankrijk, dat zich duidelijk onderscheidt van de rest van ons buurland.

Met 63.000 inwoners is Quimper een van de vele middelgrote steden in Frankrijk. Maar los van de omvang, is de reputatie van deze stad vooral gebaseerd op zijn patrimonium en zijn cultuur. Met een bezoek aan Quimper, tevens de administratieve hoofdstad van Finistère (het meest Westelijke departement van Frankrijk), kom je terecht in het levendige hart van de Bretoense cultuur.

29

Quimper, de hartelijke etappestad aan de rand van Bretagne

Naar goede Bretoense traditie heeft ook Quimper een wereldwijde maritieme en handelsreputatie door de ligging van de rivier Odet, die de stad met de 18 km verder gelegen oceaan verbindt. Die rijke commerciële traditie vind je nog steeds terug in de talrijke handelszaken en winkelstraten van de stad.

Lees meer

De wijk Locmaria, de roots… en de toekomst van Quimper

Deze oudste wijk van Quimper, aan de oevers van de Odet, is bekend voor zijn ambachten van pottenbakken en aardewerk. Naast de ateliers van Henriot en de couturier Pascal Jaouen, zet de vernieuwing zich door en duikt er een nieuwe artistieke vitaliteit op.

Lees meer

Quimper heeft een tweeledig historisch centrum!

Het burgerlijke en religieuze bestuur vormde het centrum van Quimper, dat zich ontwikkelde rond de Saint-Corentin Kathedraal. Een bonte verzameling vakwerkhuizen … en pannenkoekenzaken maakt een wandeling hier bijzonder aangenaam.

Lees meer

Festival de Cornouaille, het ware Bretagne

Het cultureel Festival van Cornouaille is de motor van de identiteit van Quimper en trekt elk jaar in juli ruim dan 200 000 bezoekers aan. Het viert dit jaar zijn 98e verjaardag…

Lees meer

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆