Sevilla, Granada en Cordoba

Sevilla, Granada en Cordoba : een uitzonderlijk architectonisch erfgoed

02/09/2021

Andalusië… De naam van een eldorado! Een gebied van melk en honing met een uitstekend klimaat en uitzonderlijk cultureel erfgoed waarin het geweldig is om op verkenning uit te gaan.

Badend in het zonlicht en onder een strakblauwe lucht biedt Andalusië, vanaf de Costa del Sol waar toeristen de zonnegod aanbidden tot aan de binnenlanden waar de Guadalquivir doorheen kronkelt, fantastische natuur en een uitzonderlijk architectonisch erfgoed. Cordoba, Granada en Sevilla mag u niet missen. Deze steden zijn als drie robijnen op een kroon. Met hun paleizen en tuinen en hun kerken en forten vormen ze de beroemde ‘Andalusische driehoek’ waar elk seizoen danst op het ritme van de vele feesten en de flamenco!

Meer info in het Engels

17

Cordoba, tussen kunst en levensvreugd

e stad Cordoba (Córdoba) wordt doorkruist door de Guadalquivir en kijkt over deze machtige rivier uit. Vlakbij de Torre de la Calahorra kunt u genieten van het uitzicht over de stad met de klokkentoren van de kathedraal Mezquita en de toren van het Alcázar. Volg de gids!

Lees meer

Granada: een sappige vrucht

Al-hamra betekent De rode in het Arabisch. U begrijpt al snel waarom, vooral ’s avonds als het fort bij het licht van de ondergaande zon een prachtige rode gloed afgeeft.

Lees meer

Sevilla, Andalusische parel

In het westen van Andalusië bevindt zich het derde juweel van de Andalusische kroon. Sevilla, gekenmerkt door de Giralda, is een fascinerende, vrolijke en nonchalante stad die ‘la alegría’ of ‘la joie de vivre’ perfect cultiveert.

Lees meer


OOK INTERESSANT VOOR JOU