10 onmisbare dingen voor in je rugzak

Je koffer maken, dat is altijd een uitdaging, want je wil veel meer meenemen dan je kan dragen.

Kleding buiten beschouwing gelaten zijn er verschillende onmisbare accessoires voor op reis. Hierbij een lijstje van dingen die je zeker in je bagage moet steken.

1. Een drinkfles

Het is niet alleen essentieel onderweg, nadat je een broodje hebt gegeten of je mond uitgedroogd is van een zakje chips, het is ook onmisbaar op een dag in de buitenlucht. Op het strand, tijdens een wandeling, in de stad, in de zon, je krijgt altijd wel eens dorst. We denken aan de planeet, want het is ecologischer om een drinkbus mee op reis te nemen, of zelfs in je dagelijkse leven te integreren, dan tien plastic flesjes die je weggooit zodra ze leeg zijn.

2. Een powerbank

Om te vermijden dat je telefoon, GPS,
fototoestel en andere communicatiemiddelen uitvallen, is een powerbank
onmisbaar. In een stad kan je je nog wel behelpen, maar als je midden in de
bergen gaat hiken, zal je spijt hebben dat je geen powerbank hebt meegenomen.

Op reis in het buitenland kan het ook
noodzakelijk zijn een adapter mee te nemen. Sommige adapters hebben
verschillende stukken waarmee je je elektronische apparaten in alle landen kan
aansluiten.

3. Fototoestel

De smartphones van vandaag kunnen heel mooie fotokwaliteit bieden, maar je zal niet hetzelfde resultaat hebben als met een echt fototoestel. De mooiste herinneringen zitten in de vereeuwiging van de mooiste landschappen die zich voor je uitstrekken of je favoriete vakantiemomenten. Daarna kan je ze in een mooi fotoalbum steken of in een speciale map op je computer.

4. Stapschoenen

Tenzij je je vakantie doorbrengt op hotel of op het strand, zal je stapschoenen nodig hebben. Zelfs als je niet naar de bergen gaat, zal je niet de hele dag op open schoentjes willen rondlopen. Natuurlijk hebben we het niet noodzakelijk over zware wandelschoenen, comfortabele en licht sneakers kunnen ook perfect volstaan.

5. Koptelefoon of oortjes

Vooral wanneer je het openbaar vervoer gebruikt, is een koptelefoon ideaal om je even af te zonderen van de andere reizigers. Muziek luisteren, een film kijken of het geluid rondom je even uitsluiten voor een dutje; het is een onmisbaar accessoire op reis.

6. Reiskussen

Tijdens een lange reis met de trein, het vliegtuig, de bus of de auto zoek je maar al te graag iets waarmee de tijd snel voorbijgaat. Om een stijve nek te vermijden aan het begin van je reis, kan een reiskussen de oplossing bieden. Je hoofd zal niet in een oncomfortabele hoek liggen en je kan je ogen met een gerust hart sluiten.

7. Eerstehulpdoos

Een eerstehulpdoos zal handig zijn bij vervelende problemen. We wensen het je niet toe, maar probeer in geval van een echt noodgeval niet zelf het probleem op te lossen en bel onmiddellijk de hulpdiensten. Voeg er alcoholgel aan toe om je handen te ontsmetten voor je een wonde verzorgt, of om plakkende of vettige handen proper te maken na een picknick.

8. Regenjas

Jammer genoeg kunnen we het weer niet altijd voorspellen, dus ben je maar best goed voorbereid. Wat je altijd in je bagage moet hebben: een dunne regenjas die je vaak in een bolletje kan oprollen zodat het weinig plaats inneemt. Als je niet graag nat wordt, denk dan ook aan je paraplu!

9. Alarm

Zeker wanneer je alleen reist, zal je meer op je gerust zijn met een alarm. Het is klein, neemt weinig plaats in en je kan het vastmaken aan je sleutels. Afhankelijk van het model moet je op een knop drukken of aan een lus trekken om het te activeren. Het alarm dat dan afgaat, maakt erg veel lawaai, waardoor personen in de buurt gewaarschuwd worden.

10. Zonnebril

Vakantie, dat betekent zon, dat wensen we je toch toe. Een zonnebril is dus onmisbaar tijdens je vakantie, op elke bestemming, zelfs in de winter! In de winter in de bergen, met de zon die op de sneeuw reflecteert, zien je ogen sterk af.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆