3 aandachtspunten als je een auto wil huren op vakantie

Je overweegt om op je vakantiebestemming een auto te huren. In dat geval is het aangewezen even na te denken en de nodige informatie in te winnen. Waarop kan je daarbij maar beter allemaal letten?

Darwin Vegher

Plaatselijke wegcode

Als je op je vakantiebestemming rondrijdt met de wagen, is het belangrijk de verkeersregels die gelden in het land in kwestie voldoende te kennen.  Is dat niet het geval, dan riskeer je niet enkel boetes of (in sommige landen) zelfs een gevangenisstraf.  Je loopt bovendien ook het risico betrokken te geraken in een verkeersongeval waarvoor je naderhand aansprakelijk wordt gesteld.

Wie mag rijden?

Kijk ook na of je rijbewijs wel geldig is in het land in kwestie. Weet bovendien dat het verhuurcontract dat je ter plaatse afsluit voor wat betreft de wagen specifieke bepalingen kan voorzien over wie er met de wagen mag rijden (zo kan het bv. zijn dat je kinderen niet met de huurwagen mogen rijden).  Hou je daar ook aan en zorg ervoor dat enkel diegene met de wagen rijdt aan wie dat is toegestaan.

Verzekering

Kijk verder ook na of de wagen wel voldoende verzekerd is.  Het is van groot belang je alleszins te verzekeren voor alle schade die je veroorzaakt aan derden.  Ga je op reis naar een land buiten Europa, dan kan het zijn dat zo’n verzekering niet begrepen is in de huur van de wagen.  Binnen Europa is dat integendeel in principe wel het geval.

Verzeker je verder ook voor de schade die je aan de huurwagen zelf toebrengt en voor diefstal van het voertuig. Tenslotte kan je er aan denken een persoonlijke verzekering te nemen die tussenkomt als je zelf gekwetst raakt bij een ongeval.  Kijk overigens, zelfs als zo’n verzekering is inbegrepen, na welke franchise er eventueel van toepassing is.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆