4 cruiseschepen om bij weg te dromen

Kevin Stickens,
02-09-2021

De tijd dat cruiseschepen met een scheef oog bekeken werden licht al even achter ons. De gemiddelde leeftijd van de passagiers daalde de voorbije jaren stevig en meer een meer mensen proberen het. Logisch want sommige cruiseschepen zijn ware pareltjes. Wij pikten er alvast 4 uit om duimen en vingers bij af te likken.

The Viking Star

Ben je niet voor overbodige kitsch, maar meer voor de Scandinavische touch, dan voel je je als een vis in het water aan boord van de Viking Star. Het interieur wordt gekenmerkt door strakke lijnen, veel wit en hout. Er is een heuse overdekte Wintergarden aan boord, waar het heerlijk relaxen is met een boekje aan het zwembad. Ben jij één van de 930 gasten die binnenkort Europa verkent aan boord van dit pareltje?

Seven Seas Explorer

De Regent’s Seven Seas Explorer is misschien wel het meest luxueuze cruiseschip ooit gebouwd. Glamoureuze restaurants, stijlvolle suites, meer dan 5.000 kandelaars en 2.200 kunstwerken, waaronder zelfs een Picasso. De duurste suite heeft zelfs een balkon dat rond de voorkant van het schip loopt. Voor de maximaal 750 passagiers is alles trouwens inbegrepen, dus laat je volledig gaan in één van de 6 restaurants, de sauna of het stoombad.

Scenic Eclipse

Dit schip beschikt over eigen helikopters, suites om bij weg te dromen en elke gast heeft zijn/haar eigen butler. We spelen wel een beetje vals, want dit schip is meer een ontdekkingsschip dat zes sterren telt en je verwachtingen ruimschoots overtreft. Het schip maakt binnenkort haar opwachting en zal eerst Europa doorkruisen om dan aan een wereldwijde verovering te beginnen. Op zoek naar luxe in de overtreffende rap? Dan is de Scenic Eclipse helemaal je ding.

Sea Dream 1

Mag het allemaal net iets kleiner, dan kies je voor de SeaDream 1, dat wel wat weg heeft van een luxe boetiekhotel op het water. De down to earth sfeer, zonder de typische zaken die op een cruise te verwachten zijn, spreekt de onafhankelijke reiziger ongetwijfeld aan. Beschouw dit schip als een privéclub, als dat je ding is, heb je op dit schip de vakantie van je leven.