4 pareltjes in de parel van Spanje: Bilbao

François Piette,
02-09-2021
Ook al wordt ze wat onbemind en voorbijgestoken door steden met een vuriger klimaat, zoals Barcelona, Sevilla of Malaga, Bilbao blijft een ware parel.
Citizen Femme

De stad ligt in het oorden van Spanje en is de grootste stad van het Baskenland. De stad zal je verrassen door haar properheid, haar architecturale rijkdom en haar fascinerende geschiedenis. Met 350.000 inwoners is Bilbao een economisch belangrijke stad, maar op mensenmaat. En hoe zit het met het klimaat, vraag je je af? Het is er zeker niet zo warm en droog als in Barcelona, maar de temperaturen zijn er het hele jaar door zacht met gemiddeldes tussen 9 en 21 graden.

Niet te missen aanbieding!

Met het privilege aanbod van Le Soir verkennen lezers van de krant deze stad gedurende 4 dagen en 3 nachten. In het aanbod zijn de vlucht vanuit Brussel, verblijf in een viersterrenhotel, de excursies (waaronder een begeleid bezoek aan het Guggenheim) en een privébezoek aan het stadscentrum inbegrepen.

Het Guggenheimmuseum

Dit moderne architecturale wonder is waarschijnlijk een van de bekendste gebouwen van Bilbao. Of je nu gefascineerd bent door moderne kunst of door de waanzinnige architectuur van het museum, het Guggenheim zal je ongetwijfeld weten te verbazen. De tentoonstellingen, verspreid over 11.000 m2, betoveren liefhebbers van eclectische werken. Een meesterwerk op Europees of zelfs mondiaal vlak.

Vacancesweb.be

Kerk San Anton

Deze kerk werd aan het einde van de 15de eeuw gebouwd en is daardoor niet de oudste van Bilbao, maar wel een van de meest typische. Ze staat trouwens ook op het wapenschild van de stad! Het bouwwerk ligt aan de oever van de rivier. Met haar buitengewone cachet betovert ze nieuwsgierige wandelaars in het centrum van de stad.

Vacancesweb.be

Mercado de la Ribera

Deze overdekte markt, gebouwd in 1929, beslaat ongeveer 10.000 m2 en is daarmee de grootste van Europa! Je zal ongetwijfeld onder de indruk zijn van de lichtinval, de versieringen in art-decostijl en, vooral, door het uitstekende aanbod vis en zeevruchten. Een must!

Vacancesweb.be

Plaza Nueva

Het “Nieuwe Plein” van Bilbao is een referentie in Spanje! Je kan hier heerlijke Pintxos proeven: belegde sneetjes brood die bij mekaar gehouden worden met satéstokjes. Het neoklassieke plein is omgeven door bogen waaronder je cafés terugvindt.

Vacancesweb.be