5 topbestemmingen die dienst deden als filmdecor

Kevin Stickens,
13-01-2023
Wereldwijd zijn er talloze plekken te ontdekken waar beroemde films zijn opgenomen. Dus waarom de Hollywoodstudio's bezoeken als je kan kiezen voor prachtige locaties waar steracteurs hebben geschitterd? Van de Hobbithuisjes tot een skitripje à la James Bond, we laten je kennismaken met 5 locaties die dienst deden als filmdecor en de moeite waard zijn als vakantiebestemming.
Vacancesweb.be

Wereldwijd zijn er talloze plekken te ontdekken waar beroemde films zijn opgenomen. Dus waarom de Hollywoodstudio’s bezoeken als je kan kiezen voor prachtige locaties waar steracteurs hebben geschitterd? Van de Hobbithuisjes tot een skitripje à la James Bond, we laten je kennismaken met 5 locaties die dienst deden als filmdecor en de moeite waard zijn als vakantiebestemming.

Venetië: The Tourist

Er zijn heel wat films opgenomen in Venetië, deze romantische stad in Italië heeft dan ook een fabelachtig mooi decor. De Hollywoodproductie The Tourist met Angelina Jolie en Johnny Depp heeft best wel wat kritiek mogen ontvangen. Toch zal absoluut niet gelegen hebben aan het filmdecor, je ziet in de film immers de mooiste plekjes van Venetië. Van het Canal Grande en het Venetiaans Arsenaal tot aan de Rialto Markt, Venetië is bij uitstek één van de meest romantische steden ter wereld en ideaal als vakantiebestemming met je geliefde.

Vacancesweb.be

Nieuw-Zeeland: Lord of the Rings & The Hobbit

Dat de Lord of the Rings films en The Hobbit in Nieuw-Zeeland zijn opgenomen, weten de meeste mesen wel. Maar wist je ook dat je de filmlocaties in werkelijkheid kan gaan bekijken? Zo vind je de Hobbit huisjes in Matamata, op nog geen 2 uur rijden van Auckland. Ook kan je deelnemen aan de Tongariro Alpine Crossing hike zoals Frodo Baggings dat deed. Deze trekking route is 19,4 kilometer lang en loopt door een uitgestrekt vulkanisch landschap. Niet alleen deze filmsets maar de prachtige, ongerepte natuur en relaxte, ongedwongen steden maken Nieuw-Zeeland de moeite waard als vakantiebestemming.

Vacancesweb.be

Casablanca: Casablanca

Voor de romantische dramafilm Casablanca met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman zijn vreemd genoeg maar weinig scènes in Casablanca zelf opgenomen. Hiervoor zijn vooral studio’s en locaties in Parijs gebruikt geweest. Toch is de gelijknamige Marokkaanse havenstad in één klap wereldberoemd geworden door deze film uit 1942. Anno 2018 is Casablanca steeds populairder aan het worden als citytripbestemming. Van de sprookjesachtige Hassan II moskee tot ronddwalen in de Oude Medina en relaxen aan het strand: Casablanca is een perfecte vakantiebestemming voor een stedentrip.

Vacancesweb.be

Sölden: Spectre – James Bond

Eén van de locaties waar de James Bond film Spectre is opgenomen, is het Oostenrijkse Sölden. Sölden is gelegen in het Ötztal en een zalige wintersportlocatie dat jaarlijks veel toeristen trekt. James Bond is je al voorgegaan, skiënd op de fraaie witte pistes vanaf het middenstation van de Gaislachkogl. Wie fan is van James Bond zal het gebouw herkennen en kiest dit jaar beter voor een wintersportvakantie naar Sölden!

Vacancesweb.be

Salzburg: The Sound of Music

The Sound of Music is een tijdloze filmklassieker die gebaseerd is op de gelijknamige musical. De film uit 1965 met Julie Andrews in de hoofdrol werd op bestaande locaties in en rondom Salzburg opgenomen. De bekende openingsscène met het liedje Do-Re-Mi werd gefilmd in Anif, Mondsee en Salzkammergut. Nog altijd kan je tijdens een stedentrip naar Salzburg een Sound of Music tour boeken en de gebruikte filmdecors bezoeken zoals Leopoldskron Paleis, de Pegasus Fountain en de Mirabell Gardens.

Vacancesweb.be