5 onbekende eilanden in de Noordzee

Julie Docsterd,
06-10-2023
Ontdek verborgen schatten: deze 5 onbekende eilanden in de Noordzee hebben onverwachte verrassingen voor je in petto!

1.   Eiland Sylt

Kevin Martin

Gelegen aan de grens tussen Duitsland en Denemarken, is Sylt een onbekend juweel. Zijn fijne zandstranden, duinen en historische vuurtorens maken het een favoriete bestemming voor natuur- en geschiedenisliefhebbers.

2.    Eiland Texel

Vigouroux Gérald

Texel, het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden, biedt een verscheidenheid aan landschappen, van stranden tot bossen. Bezoekers kunnen zijn natuurreservaten verkennen, lokale producten proeven en trekvogels observeren.

3.    Eiland Norderney

Dominik Lückmann

Dit Duitse eiland is een oase van rust voor natuurliefhebbers. Norderney biedt kilometers wilde stranden, wandelpaden en wellnessruimtes, ideaal om te ontspannen.

4.    Eiland Ameland

Denise Jans

Ameland is een Nederlandse parel waar traditie en moderniteit samenkomen. Bezoekers kunnen pittoreske dorpjes ontdekken, interessante musea bezoeken en diverse watersportactiviteiten beoefenen.

5.    Eiland Borkum

Het meest westelijke van de Oost-Friese eilanden, Borkum, staat bekend om zijn schone lucht en witte zandstranden. Er zijn tal van activiteiten te doen, zoals fietsen, wandelen en het observeren van zeehonden.