5 ongewone cijfers over het Vaticaan

Het is het kleinste land ter wereld. En toch zorgt zijn geschiedenis en karakter ervoor dat het wereldwijd het meest bekende land is!

© Caleb Miller

De Heilige Stoel is een land op zich, een enclave in Rome. Het land verrast met een aantal ongewone feiten, of ze nu politiek, geografisch of economisch zijn. Deze 5 cijfers zullen u verrassen!

 

307 miljoen

De inkomsten van het Vaticaan bereiken een bedrag van 307 miljoen euro, waarvan 99 miljoen uit vastgoedholdings, 65 miljoen uit financiële investeringen, 56 miljoen euro uit donaties en 43 miljoen afkomstig van andere instituties van het Vaticaan.

 

135

Het aantal Zwitserse Wachten. In 1505 vreest Paus Julius II voor zijn veiligheid en doet een beroep op de meest geduchte soldaten: Zwitserse huurlingen. Sindsdien zijn deze Zwitsers niet gestopt met de Heilige Stoel te beschermen. Ze zijn allemaal celibatair, Zwitsers tussen de 19 tot 30 jaar oud en minstens 1,74 m groot.

 

799

Het aantal inwoners! Dat maakt Vaticaanstad tot het minst bevolkte land ter wereld. Er zijn wel slechts 450 mensen ter wereld met de nationaliteit van het land, en het grootste deel van hen woont in het buitenland.

 

4

Het aantal officiële talen: Italiaans, Latijn (de officiële taal van de kerk), Frans (voor de diplomatie) en Duits (voor de Zwitserse Wacht).

 

8

Het aantal keer dat het Vaticaan past in Central Park, het beroemde park in New York. Amet een oppervlakte van 44 hectaren, is deze staat de kleinste ter wereld!

"