5 originele bestemmingen voor een winters weekend

Julie Docsterd,
30-01-2023
Zijn je ideeën voor een citytrip deze winter uitgeput? Hieronder vind je er vijf die je kunnen overtuigen dat de winter alles behalve een slechte periode is om te reizen.

Lekker warm in Boedapest

Kate Kasiutich

Ben je een koukleum of hebben de koude temperaturen van de afgelopen weken je zin gegeven om warmere oorden op te zoeken? Dat komt goed uit, want de Hongaarse hoofdstad telt niet minder dan 123 warmwaterbronnen! Gelegen aan de oevers van de Donau is Boedapest de perfecte bestemming om warmwaterbronnen, ontspanning en cultuur te combineren. ‘s Morgens kan je gaan wandelen in het historisch centrum voor je gaat lunchen in een van de vele restaurants die je hier kan vinden. Duik daarna in een van de vele spa’s, waaronder de beroemde buitenbaden van Széchenyi of de baden van Gellért met hun prachtige art nouveau-decoratie.

Athene, een vaste waarde

Enric Domas

Griekenland is het hele jaar door mooi, een regel die ook van toepassing is op de hoofdstad Athene. In de winter liggen de temperaturen er rond de 15°, wat voor een aangenaam bezoek zorgt. Athene telt heel wat antieke ruïnes en tijdens de drukke toeristische maanden is de stad overbevolkt. Maar in de winter, wanneer de temperaturen lager liggen, verdwijnt de massa. Een goed moment om te genieten van een stad zonder toeristen met uitzonderlijke culturele sites, alleen voor jou!

Het mooie Sevilla

Joan Oger

Dit is zonder twijfel een van de beste steden om te bezoeken in de wintermaanden. Je geniet er het hele jaar door van zachte temperaturen. Andalusië, gelegen in het zuidelijke deel van Spanje, is een zeer goede optie wanneer je de wintervakantie in de Europese zon wil doorbrengen. En, net als voor Athene, geldt dat de winter de beste periode is om de stad te bezoeken, want in de zomer stijgen de temperaturen boven de 40°, terwijl ze in de winter rond de 18 graden liggen. Bovendien zijn er ook nog eens minder toeristen!

Het feeërieke Praag

William Zhang

De Tsjechische hoofdstad wordt, terecht, beschouwd als een van de mooiste steden van Europa en is extra feeëriek in de winter. De stad werd meer dan duizend jaar geleden gebouwd en is bezaaid met gebouwen die erkend zijn als Unesco werelderfgoed, zoals de Týnkerk, het astronomisch uurwerk en de Karelsbrug. Vergeet ook het kasteel van Praag niet, dat een prachtig uitzicht biedt over de stad. ‘s Avonds raden we aan om rond te slenteren in de steegjes van Malá Strana, waar je in heel wat cafés kan feesten tot in de vroege uurtjes!

Verrassend Luxemburg

Cédric Letsch

Het is niet de eerste bestemming die in je opkomt wanneer je aan een citytrip denkt en toch zit de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg, gelegen op een dikke drie uur met de trein van Brussel, vol verrassingen! Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de oude stad, met een verzameling aan historische gebouwen en musea, waaronder het nationaal museum van geschiedenis en kunst, het nationaal museum van natuurwetenschappen, het Lëtzebuerg City Museum en Villa Vauban, dat trots gelegen is in een mooi park. We waarderen ook de vele galerieën in de stad waar je soms verrassende werken terugvindt.