5 romantische reisideeën

Apolline Garente,
30-08-2022
Met twee op reis, met niet aan je hoofd, om gewoon te genieten van het mooie weer mijlenver van huis. Romantiek, avontuur en ontdekking, de mogelijkheden zijn onuitputtelijk.
Azrul Aziz

1. Verenigde Staten

De Verenigde Staten zijn dé bestemming om te genieten van diversiteit. Zo uitgestrekt dat het land een verscheidenheid aan landschappen, kleuren en steden biedt, die je in een paar uur met de auto van het ene universum naar het andere brengen. Wie heeft er nog nooit gedroomd van een roadtrip door de Verenigde Staten? Leef een paar dagen als een echte New Yorker, geniet van de zon in Californië, voel je een cowboy in Texas of een ontdekkingsreiziger in de ontelbare natuurparken van het land.

Dino Reichmuth

Gezien de grootte van het land kan je kiezen voor een reis in slechts één gebied, maar we raden je aan de tijd te nemen om alle facetten van het gebied te ontdekken, een goed moment om samen met je partner op pad te gaan. Voor accommodatie is hier ook alles mogelijk: je kan kiezen voor het huren van een minibusje of een camper, een onvergetelijke ervaring, of je kan overnachten in de verschillende hotels die je onderweg tegenkomt.

2. Malediven

De Malediven zijn de ultieme romantische bestemming! Met idyllische landschappen en een dromerig klimaat breng je je vakantie door in absolute rust… De directe toegang tot de zee zorgt ervoor dat je een duik kan nemen in het azuurblauwe water, je kan neervlijen op het warme zand van het strand en een wandeling maken door de lokale natuur. De zeebodem wordt bewoond door regenboogkleurige vissen, dus het is een goed moment om een duik te wagen. Als je getuige wil zijn van een buitengewoon verschijnsel, moet je naar Mudhdhoo Island, waar het strand oplicht als de zon ondergaat, dankzij een bioluminescent organisme van de kreeftachtigen.

upgraded points

De specialiteit van de Malediven? De kleine huisjes op palen die toeristen verwelkomen, de typische hotels van het eiland! Je slaapt vlak boven het transparante water, in slaap gewiegd door het geluid van de golven.

3. Griekse Eilanden

De Griekse eilanden, typisch en verleidelijk, voeren je mee naar een andere dimensie, tijdloos. Geniet van een late avond op het terras van een klein restaurant, een goed glas wijn en een smakelijke maaltijd, de spectaculaire zonsondergang op de achtergrond… wat is er romantischer? Je kan de eilanden het beste in de lente bezoeken, wanneer je de kans hebt om de straten in kleurige bloemen gehuld te zien.

Johnny Africa

Uit alle eilanden van de archipel kan je er enkele kiezen voor je vakantie: Corfu met zijn steile en witte kliffen, het witte en blauwe eiland Santorini, het wilde eiland Icarus, bewaard en beschermd, het eiland Hydra of het mythologische eiland Kefalonia, de geboorteplaats van Odysseus.

4. Chili

Een beetje avontuur en ontdekking, Chileens Patagonië is een juweel van de natuur. Je gaat van de kurkdroge Atacama woestijn, een decor dat lijkt op de planeet Mars, naar de schitterende meren van het Torres del Paine natuurpark en de beroemde Grey gletsjer, die je kan observeren vanop Grey Lake.

Olga Stalska

Voor een werkelijk unieke ervaring kan je met een gids naar de Chileense fjorden en kanalen, waar je vergezeld wordt door dolfijnen, orka’s en pinguïns. Om op te warmen ga je naar de Tatio geisers, een enorm stomend geothermisch gebied, waar je midden tussen indrukwekkende vulkanen terechtkomt.

Eindig je reis in de historische stad Valparaiso. Met zijn oude havens, kleurrijke huizen, schilderijen en fresco’s was dit een stadje ooit de thuishaven van vele walvisvaarders en kunstenaars.

5. Amalfikust

Langsheen de Middellandse Zee trekt de Amalfikust menig reiziger aan, dankzij haar charme en de kleine typische dorpjes die het landschap verfraaien. Positano, een klein dorp gekleurd door het vele plaatselijke keramiek, biedt direct toegang tot het strand, het beste uitkijkpunt om het dorp te bewonderen. Het door een klif gedomineerde Amalfi mag je niet missen, het is een havenstadje met imposante monumenten en pittoreske straatjes. Beroemd om zijn ideale uitkijkpunt voor zonsopgangen achter de Vesuvius, zijn toegang tot de zee en het eiland Capri, is Sorrento een klein stukje paradijs.

Tom Podmore

Om de kleuren van de zee en het contrast met de kliffen ten volle te kunnen bewonderen, neem je de auto en rij je over de corniche. Als je je moedig voelt, kan je te voet het Pad van de Goden op, een panoramisch pad, uitdagend maar met sublieme uitzichten, je zal niet teleurgesteld zijn!