5 sprookjesdorpen die je kan bezoeken

François Piette,
02-09-2021
Wist je dat sprookjesdorpen niet alleen in (teken)films en series voorkomen?
Vacancesweb.be

Er bestaan immers dorpjes in de echte wereld waar de feeërieke sfeer vanaf druipt en waar je je meteen prins of prinses waant.
Vakantieweb.be selecteerde vijf van zo’n dorpen in Europa die je nu zéker zal willen bezoeken. Slenter je mee?

Filzmoos, Oostenrijk

Hoe kan je niét voor een blok vallen voor dit dorpje ingesloten door de bergen. Dit gezellige plaatsje telt minder dan 2.000 inwoners en staat vooral bekend bij skiërs in de winter en bij wandelaars in de zomer.

Vacancesweb.be

Bibury, Verenigd Koninkrijk

Je een dorpje inbeelden dat nog pittoresker is dan Bibury, lijkt een onmogelijke opdracht. Het wordt dan ook aanzien als het mooiste dorp van Engeland. De charme ervan ligt vooral in de vele hoogteverschillen en de typische cottage-huizen die dateren uit de 17de eeuw.

Vacancesweb.be

Rothenburg, Duitsland

Deze kleine Duitse stad is een ware explosie van kleuren. Sinds de 30-jarige oorlog van de 16de eeuw werd er haast niets aan gewijzigd. Rothenburg is even romantisch als spectaculair en vooral meisjes en jongens fantaseren over een leven als prins of prinses, moeten er zeker heen!

Vacancesweb.be

Pennan, Schotland

De huizen van dit piepkleine Schotse dorpje liggen allemaal langs de kust en wie dat niet bijzonder vindt, is niet snel onder de indruk.

Vacancesweb.be

Rocamadour, Frankrijk

Dit middeleeuwse dorp staat letterlijk op een rots in het zuidwesten van Frankrijk, net als in een of ander fantasierijk verhaal. Toeristen zijn er alvast verzot op: Rocamadour is één van de meest bezochte plaatsen van Frankrijk…

Vacancesweb.be