5 van de meest adembenemende zwembaden ter wereld

Kevin Stickens,
02-09-2021
Een echte waterrat en mag het op vakantie net wat meer zijn dan enkel baantjes trekken?
Vacancesweb.be

Dan zijn de zwembaden in dit artikel ongetwijfeld helemaal wat voor jou. Ze staan garant voor een adembenemend zicht en/of urenlang waterpret. Groot, wild, sfeervol of ronduit verbazingwekkend? Je kiest maar welk zwembad bij je past!

Ik Kil Cave Pool

Dit natuurlijke zwembad vind je in het Ik Kil Archeological Park in Mexico. De diepte is enorm en het zicht verbluffend. Je zwemt hier tussen de lianen, midden in de jungle. Een waterval, overvloedig groen en kristalhelder water, veel mooier vind je het niet op deze aardbol. Voor amper 6 dollar krijg je toegang tot deze hemel op aarde. Ben jij Tarzan of Jane?

Vacancesweb.be

Floating Lake Pool

Prachtige zwembaden hoef je echt niet altijd aan de andere kant van de wereld te zoeken. Het Grand Hotel Tremezzo aan het Comomeer in Italië heeft bijvoorbeeld een heerlijk drijvend zwembad. Inclusief zicht op het Bellagio gebergte en heel wat sfeer. Ook binnen vind je trouwens een verbluffend zwembad. Het prijskaartje van zoveel zwempret? Reken op een goede 520 euro per nacht.

Vacancesweb.be

Chongwe River House Pool

Zambia is het perfecte land voor je safari en na een dag vol wilde dieren spotten is het heerlijk relaxen in dit zwembad. Meer nog, je zwemt met zicht op al die wilde dieren, die wel heel dichtbij kunnen komen. Het lijkt wel of je in de Chongwe rivier zwemt, want het geheel loopt naadloos in elkaar over. Voor 550 euro per nacht is dit geweldige zwembad inbegrepen. Cocktail in de hand en genieten maar van al die fantastische dieren.

Vacancesweb.be

Havasu Falls Natural Pools

Zwemmen onder een adembenemende waterval in een afgesloten kom, tussen de bergen? In Arizona moet je zijn. Terwijl de rode bergwanden je omringen, neem jij een plons in deze prachtige setting. Er is slechts een beperkt aantal toeristen toegelaten en een toegangsticketje moet je bekomen bij de lokale Havasupai stam. De kans is heel groot dat je dit paradijselijk plekje helemaal voor jou hebt. Genieten!

Vacancesweb.be

Gold Energy Pool

Zwemmen in het goud? In Tibet kan het! In vijfsterren St. Regis resort in Lhasa sop je je teen in het gouden water. Natuurlijk is het geen echt goud, het zijn de tegels die het zwembad deze uitstraling geven. Een aangename 30 graden, maken dit zoute water ontzettend aangenaam om in te dobberen. In een afgezonderde ruimte komt je tot rust of onderga je een heerlijke voetmassage. Reken op 300 dollar per nacht om in dit hotel te verblijven.

Vacancesweb.be