5x onbekende steden in Europa die het ontdekken waard zijn

Kevin Stickens,
11-10-2022
Barcelona, Parijs, Londen, Berlijn… Er zijn veel steden in Europa die populair zijn om op citytrip te gaan. Ben jij echter geen liefhebber van het ‘gekende’ en massatoerisme, maar ontdek je liever zelf als een van de eerste verborgen pareltjes?
Vacancesweb.be

Dan verklappen wij 5 Europese steden die nog relatief onontdekt zijn. Perfect om te genieten van de lokale sfeer en om buiten de gebaande paden te gaan. Ontdek het zelf en word geïnspireerd door deze mooie, onontdekte steden in Europa. Ps: niet verder vertellen!

Ljubljana, Slovenië

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië waar je een mix vindt van trendy street art, prachtige historische gebouwen en een mooie natuur. Deze studentenstad is gelegen aan de Ljubljanica rivier, en kent verschillende pittoreske wijken die het ontdekken waard zijn. Het Franciscanenklooster, de Tromostovje brug en het kasteel Ljubljanski Grad zijn must-visits van deze hidden gem in Slovenië.

Vacancesweb.be

Gdánsk, Polen

Gdánsk is een stad die je zal verrassen. Ondanks dat deze stad in Polen langzaam populairder wordt bij toeristen, is het nog steeds onontdekt in vergelijking met andere grote steden in Oost-Europa. En dat terwijl er zoveel leuks te beleven is! Dwaal door de straatjes van de oude stad, bezoek de leuke markt en ga winkelen in Dluga Street. Het Museum van de Tweede Wereldoorlog dat begin 2017 in Gda?sk is geopend, is ook een bezoekje meer dan waard.

Vacancesweb.be

Brindisi, Italië

De hak van Italië is volop in ontwikkeling, zo is de regio Puglia steeds populairder als vakantiebestemming. In de havenstad Brindisi vind je de gekende Italiaanse charme van prachtige uitzichten, mooie gebouwen en de heerlijke Italiaanse keuken. Veel in de stad is nog wat oud en versleten, maar dat geeft nu juist die extra charme. Combineer een citytrip naar Brindisi met een mini roadtrip door Puglia, en je zal je hart verliezen aan deze onontdekte regio in Italië.

Vacancesweb.be

Varaždin, Kroatië

Vlakbij Zagreb ligt Varaždin, een klein stadje dat nog niet door de toeristenmassa ontdekt is. Varaždin wordt vaak het kleine Wenen of ‘de stad van de barok’ genoemd, door de charmante architectuur, de pastelkleurige gebouwen en de vele muziekfestivals. Het stuwmeer in de nabijheid van de stad vormt een mooi natuurgebied waar je kan gaan zwemmen, wandelen en fietsen. In de omgeving van Varaždin vind je het sprookjesachtige kasteel van Trakoš?an, een van de mooiste kastelen van Kroatië.

Vacancesweb.be

Dumfries, Schotland

Dumfries is een klein stadje in het gebied Dumfries & Galloway in Schotland. Het ligt ten zuiden van Glasgow en heeft charmante straatjes en gezellige lokale pubs. Vooral de prachtige kustlijn met dramatische kliffen, en de vele kastelen en landhuizen maken deze stad een topbestemming om een portie natuur en cultuur op te snuiven. Zo is het Galloway Forest Park adembenemend mooi en perfect voor een wandeling. Afsluiten doe je uiteraard met een pint in een van de vele gezellige pubs die Dumfries rijk is.

Vacancesweb.be