6 droombestemmingen voor een warme decembermaand

Rédaction / Redactie,
09-12-2022
Zelfs met de feestdagen in het vizier staat december synoniem voor duisternis en regen...
Vacancesweb.be

Hier zijn enkele bestemmingen die je de koude en donkere dagen in België doen vergeten en je toelaten de eindejaarsfeesten in de zon te vieren, met een cocktail in de hand!

Djerba

Voorheen Gerbi genoemd, is Djerba een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Tunesië. Het uitzonderlijke klimaat, de prachtige witte zandstranden, de palmbossen, de traditionele witgekalkte huizen… In Djerba la Douce blijven de temperaturen boven de 20°C.

Ook al zijn de stranden van het eiland zeer aangenaam, het zou jammer zijn om alleen maar een vakantie aan zee te hebben. Ideaal is om een waterpret af te wisselen met excursies. De belangrijkste stad van het eiland heet Houmt Souk en bevat souks om in rond te slenteren (en te winkelen), een vismarkt en vele witte steegjes. Flaubert zei over Djerba: “de lucht is er zo zacht dat ze voorkomt dat je sterft”.

Vacancesweb.be

Egypte

December is een van de beste maanden om Egypte te ontdekken. De temperaturen variëren van 25 tot 35°C. Met zijn zonnige badplaatsen en oude culturele bezienswaardigheden is Egypte een betaalbare vakantiebestemming en de perfecte bestemming voor liefhebbers van zon en cultuur. Luxor wordt beschouwd als het grootste openluchtmuseum ter wereld. December is ook de juiste maand om een cruise op de Nijl mee te maken.

Vacancesweb.be

Mauritius

Mauritius is een paradijs dankzij de droomstranden en de turquoise lagune. Het ligt in de westelijke Indische Oceaan en is ontegensprekelijk een van die bestemmingen waarvan de meeste mensen dromen. In december is het er vrij heet: de temperaturen variëren van 27°C tot 33°C en de lagune is zeer aangenaam.
Een reis naar Mauritius is altijd uniek. Het land is een uitzonderlijke bestemming. Terwijl sommigen hun ligstoel niet verlaten, genieten anderen van de vele watersporten die worden aangeboden. Mauritius is waarschijnlijk de rijkste bestemming in Afrika en de ideale plek om Kerstmis te vieren met je gezin.

Vacancesweb.be

Griekenland

Griekenland staat bekend om zijn 300 dagen zon per jaar. Het is de ideale bestemming voor degenen die willen ontsnappen aan het slechte decemberweer. De gemiddelde temperatuur bedraagt 25°C en zal je zeker aanzetten tot zwemmen in het heldere water van de Egeïsche Zee.
Griekenland heeft een zeer rijk cultureel erfgoed. Denk maar aan de Cycladen, met 24 bewoonde eilanden. Watersporters verkiezen de Dodekanesische eilanden (zegt Rhodos of Kos je niets?), een van de meest populaire bestemmingen voor zeesportactiviteiten. Zeilen, duiken, kitesurfen, noem maar op.

Vacancesweb.be

Goa (India)

Goa is de kleinste staat van de Indiase Republiek en toch een van de bekendste. In december geniet je in Goa van temperaturen van 24 tot 33°C. Op zoek naar landschappen die een Instagram-foto meer dan waardig zijn? Dan is dit tropisch paradijsje zeker een aanrader.

Het leven in Goa is eerder hectisch maar niets weerhoudt je ervan om de geurige bloemenplantages en watervallen te gaan ontdekken. In Goa vindt iedereen zijn eigen kleine paradijselijke hoekje volgens zijn eigen wensen en budget.

Vacancesweb.be

Marrakech

Marrakech is de belangrijkste toeristische bestemming van Marokko. De gemiddelde temperatuur in december bedraagt 22°C, de perfecte plek dus voor een zonnige vakantie. Na een onderdompeling in geschiedenis en cultuur, kan je je in Marrakech ook volledig ontspannen. Gastvrijheid is hier een sleutelwoord.
Het is ook een reisdoel met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding: je kan er tegen een laag tarief eten en slapen. Marrakech is bovendien een mythische en onvergetelijke stad waar je telkens met plezier weer naar terugkeert.

Vacancesweb.be