Amsterdam gaat cannabis in de Rosse Buurt verbieden!

Julie Docsterd,
16-02-2023
De Rosse Buurt is waarschijnlijk niet de meest verfijnde plek in Amsterdam. Hij gaat wel proberen een beter geweten te krijgen door cannabis te verbieden.
gio

Vanaf half mei zullen toeristen in De Wallen, de historische wijk van Amsterdam, er geen cannabis meer mogen roken. Zo wil de stad de bewoners geruststellen die niet meer tegen het “rooktoerisme” kon. Er zijn nog andere maatregelen en beperkingen voorzien. De maatregelen kunnen nog een stuk verder gaan: inderdaad, de verkoop van cannabis in coffeeshops zou niet meer mogen en het gebruik op terrassen van cafés zou ook verboden worden.

Sinds de jaren ’70 heeft Nederland zich erg tolerant getoond ten opzichte van coffeeshops. De situatie verandert echter stilaan met bijkomende regels: sinds een tiental jaren is de toegang tot de etablissement beperkt tot inwoners van het land. Weet echter dat die laatste maatregel vooral theoretisch is en uitbaters er nooit van weerhouden heeft om cannabis te verkopen aan buitenlandse toeristen. Business first!