Bali: een nieuwe belasting voor toeristen

Julie Docsterd,
28-02-2024
Om zijn ecosysteem te beschermen, legt Bali een nieuwe belasting op aan buitenlandse toeristen via het Love Bali-portaal.
bali
pixabay

Om zijn natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom te behouden, heeft het Indonesische eiland Bali een nieuwe toeristenbelasting ingevoerd. Vastgesteld op 150.000 roepies (ongeveer 10 dollar of 9 euro), heeft deze belasting tot doel het behoud van het “Eiland der Goden” te financieren en de negatieve effecten van massatoerisme te verminderen.

bali
pixabay

Eenvoudige betaling voor bezoekers

Om het proces te vergemakkelijken, hebben de autoriteiten een online betalingssysteem opgezet via het Love Bali-portaal. Voor Indonesische bezoekers is deze belasting overigens niet van toepassing.

bali
pixabay

Een herstellende toeristische sector

Na een moeilijke periode als gevolg van de Covid-19-pandemie ervaart Bali een opmerkelijk herstel van zijn toeristische sector, met bijna 4,8 miljoen bezoekers tussen januari en november van vorig jaar.

bali
pixabay

Strijd tegen onbeschaafd toeristengedrag

De invoering van de belasting volgt ook op een groeiend bewustzijn van overlast veroorzaakt door sommige toeristen, waaronder ongepast gedrag op heilige plaatsen. Als reactie heeft de lokale overheid ook een gedragscode voor toeristen bepaald, waarin het belang van respect voor de tradities en religieuze plaatsen van het overwegend hindoeïstische eiland wordt benadrukt.

Charmant huisje in Bali

Bali

Gite

Kamers

6 Personen

123.00 m2

€ / week

min nachten

Bali, Gili Air & Nusa Penida 4* Tour - Denpasar naar Denpasar

Bali

Rondreis

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Tour naar het hart van Bali en all-inclusive uitbreiding Nusa Dua Beach Hotel & Spa 5*

Bali

Rondreis

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Kappa Bali Treasures Tour & Kappa Club Bali 5* Uitbreiding

Bali

Rondreis

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten