Terug

Belfast: eclectische mengelmoes van culturele en moderne schatten

De geschiedenis van de Victoriaanse grandeur, industriële toetsen en de bloeiende kunstcultuur is onmiskenbaar in Belfast. Ze dragen allemaal hun steentje bij tot de bruisende cultuur van de moderne stad.

Titanic museum

Hier huisvest zich ’s werelds beroemdste schip, geniet je van het heerlijke culinaire erfgoed en leer je alles bij over de woelige geschiedenis van de stad, vaak uitgebeeld op muurschilderingen. Dynamisch? Jazeker.

Ulster Museum

De Titanic Belfast is gebouwd op de scheepshelling waar ruim 100 jaar daarvoor de Titanic werd gebouwd. Je voelt jezelf een Rose, Jack of Cal – kies maar zelf – door de interactieve tentoonstellingen, onderwaterbioscoop en ritjes over de scheepswerf. Van droom tot drama. De cultuurfanaat vergaapt zich ook aan de kunst in het Ulster Museum met z’n vele uiteenlopende, bijzondere schatten zoals de enige dinosaurusbotten die ooit gevonden zijn op het eiland Ierland, het wandtapijt van Game of Thrones en kunst over The Troubles – het conflict tussen protestanten en katholieken dat Noord-Ierland decennia lang in de ban hield. De Botanic Gardens vlakbij het museum, vormen een exotische oase in de stad en een eerbetoon aan het victoriaanse Belfast.

Ulster museum

St George’s Market

Honger gekregen? Dan moet je het authentieke Belfast proeven in de St George’s Market. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend geniet je van heerlijke vis en schaaldieren, brood en een stew op basis van geitenvlees met wat live jazzmuziek op de achtergrond. Nadat je je buik vol hebt gegeten is het heerlijk struinen door de wirwar van straatjes met kramen gevuld met alles van antiek tot metaal handwerk. Eén ding is zeker: je gaat zeker niet met lege handen naar buiten! De mix van dramatische kustlijn versierd met grillige rotsen en groene vlaktes gevuld met grazende schapen maakt Ierland erg bijzonder. De steden bruisen en schuimen van de Guinness die er rijkelijk vloeit. En de talrijke bezienswaardigheden die je onderdompelen in de Ierse traditie en cultuur zijn uniek!

Market

Lees de volledige reportage