Terug

Belgische kust: een mountainbikeroute van meer dan 400 km is zopas ingehuldigd!

12/11/2021

Liefhebbers van offroad fietsen zullen hun hart kunnen ophalen aan de Belgische Kust, waar afgelopen zondag een parcours van 425 km ingehuldigd werd, dat loopt van aan de Nederlandse grens tot aan de Franse.

De laatste jaren zijn aan de Kust heel wat mountainbikeroutes geopend of gerenoveerd. Het West-Vlaams bureau voor toerisme, Sport Vlaanderen en de kustgemeenten hebben ze nu met elkaar verbonden tot een groot, aaneengesloten netwerk. Dit netwerk is toegankelijk voor iedereen, van amateurfietsers tot getrainde sporters. Er is ook een nieuw marathonparcours van 107 kilometer tussen De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Middelkerke geopend, dat geschikt is voor de meest ervaren fietsers omdat het aanzienlijke hoogteverschillen en technische gedeelten bevat.

Het kustgebied is dichtbevolkt en omvat ook veel beschermde natuurgebieden. Dat maakt het een uitdaging om nieuwe routes te ontwikkelen met voldoende offroadkilometers. Dankzij de samenwerking tussen de Vlaamse sportadministratie, de provinciale dienst voor toerisme en de kustgemeenten werd 178 kilometer aan offroadroutes aan de bestaande parcours toegevoegd. Vlaanderen telt nu meer dan 7.000 kilometer aan mountainbikeroutes.