Bergen, de universele stad

Julie Docsterd,
02-09-2021
Wat vooral opmerkelijk is, is de diversiteit: chic met mooie voorgevels, feestelijk door de studenten, kalm met…De rest van de dag breng ik slenterend door in de stad en de winkelstraten waarvan de kasseien ons eraan herinneren dat de stad gebouwd werd in de 7de eeuw.
Bergen – De Aap
Bergen – De Aap WBT Joseph Jeanmart

Wat vooral opmerkelijk is, is de diversiteit: chic met mooie voorgevels, feestelijk door de studenten, kalm in de beschermde plaatsen. Bergen is een stad met verschillende gezichten.

De mijnen van Spiennes, een spannende reis in het verleden

Na een wandeling door het centrum, besluit ik om mijn nieuwsgierigheid nog wat te voeden door een bezoek te brengen aan de neolithische mijnen van Spiennes. Deze prachtige site, erkend door UNESCO en omringd door groen, heeft mij erg geraakt: je komt er in contact met onze voorouders, de neolithische mens, en de 6000 jaar oude technieken om grote blokken silex naar boven te brengen. Ik volg de didactische wandeling aan de buitenkant. De gids laat mij weten dat het mogelijk is om op reservatie in een echte neolithische mijn neer te dalen. Grijp zeker deze kans die zowel groot als klein zal verwonderen!

De Mijnen van Spiennes
De Mijnen van Spiennes WBT JL Dubois