TOP 5 niet te missen bezienswaardigheden in Boedapest

François Piette,
16-12-2022
Wat citytrips betreft, staat Praag meestal bovenaan de lijst. Boedapest loont echter ook echt de moeite: de Hongaarse hoofdstad is prachtig in verschillende opzichten.
Vacancesweb.be

Het was de fusie van 3 steden (Buda, Pest en Óbuda) die in 1873 tot Boedapest leidde. Doorkruist door de Donau en gedomineerd door de wijk Buda met zijn majestueuze kasteel, kan Boedapest zich gemakkelijk kandidaat stellen voor de titel “de mooiste stad van Europa”. Interesse? Mis ons aanbod niet!

Plus d’infos

Hongaars parlement

Indrukwekkend door zijn afmetingen (18.000 m²) en zijn neogotische gevel die maar liefst 268 meter lang is, is het Hongaarse parlement er eentje van superlatieven. Als je in Boedapest bent, moet je het zeker en vast eens bezoeken. Rondleidingen worden in verschillende talen gegeven.

Vacancesweb.be

Thermen van Széchenyi

Dit uitgestrekte gebouw uit 1913 herbergt een van de grootste badcomplexen van Europa! Met veel zwembaden dus, met temperaturen van 18 tot 38 graden… En dit alles in een prachtige omgeving, uiteraard!

Vacancesweb.be

Cruise

Boedapest ontdekken vanop een boot is een attractie op zich, maar zeker als het een cruiseschip betreft. Het uitzicht over de stad vanaf de rivier blijft zo nog lang in je geheugen gegrift… Zelfs als je de nachtcruise neemt! Sommige bedrijven bieden een diner aan.

Vacancesweb.be

Paleis van Budavár

Vroeger heette het gewoon het “koninklijk paleis”. Dit uitgestrekte kasteel was de woonplaats van de koningen van Hongarije. Het kasteel, de kasteelwijk en het panorama over de rest van de stad zijn onweerstaanbaar. Goed om te weten: de wijk is bereikbaar via een kabelbaan.

Vacancesweb.be

De grote synagoge

erWe hebben het hier over de op een na grootste synagoge ter wereld, na die van New York. Een bezoek eraan is een absolute aanrader, ook omdat dat ook hier in meerdere talen kan…

Vacancesweb.be