Valentijn: top 5 van de wellness-verblijven in Wallonië

Julie Docsterd,
30-01-2024
Waarom maak je niet gebruik van Valentijn om je samen met je wederhelft eens goed in de watten te laten leggen? Dit zijn vijf bestemmingen die romantiek en wellness perfect combineren, en dat op een boogscheut van bij jou!
vw

Het koude weer is ook bij de start van het nieuwe jaar weer van de partij, en wie wil zich nu niet warm in de watten laten leggen in goed gezelschap? Valentijn is een uitstekend excuus om er met z’n tweeën op uit te trekken om er achteraf bij thuiskomst weer goedgemutst tegen aan te gaan. Dit is een selectie van de beste accommodaties in Wallonië waar je een wellnessruimte vindt. Zo kan je een heerlijk moment van samenzijn met je geliefde combineren met een onvergetelijke ervaring.

Le Manoir de Lébioles

Le Manoir de Lebioleq
CGT - Arnaud Siquet

Deze in het hart van de streek rond Spa gelegen wellness is één van de mooiste kuuroorden van het land! De ‘Manoir de Lébioles’, dat kan uitpakken met een adembenemend uitzicht over een prachtige groene vallei, verwelkomt zijn gasten in sfeer die even chique als traditioneel is, verrijkt met een onberispelijke service eigen aan de sterrenstatus van het etablissement. In de wellness vind je een sauna, stoombad en aromatherapiedouche, naast een reeks behandelingen in samenwerking met de premium cosmeticamerken Valmont en Babor.

Meer weten

Dolce by Wyndham La Hulpe Brussels

Hotel | Dolce by Wyndham La Hulpe Brussels | La Hulpe
Hotel Dolce La Hulpe Brussels

Dit viersterrenresort, verscholen in het Zoniënwoud, is makkelijk bereikbaar met de auto. De kernwoorden hier zijn ontspanning en luxe, waardoor het de ideale bestemming is voor een cocooning-uitstap om te ontsnappen aan de drukte. Na een stevig ontbijt met uitzicht op het bos gaat er niets boven een mooie wandeling om je batterijen weer op te laden, om je vervolgens helemaal te laten gaan in een omgeving die niet meer zen kan zijn, met een oppervlakte van maar liefst 800 m²! De ‘Spa Cinq Mondes’ biedt een onvergetelijke zintuiglijke ervaring, onder andere met de mogelijkheid om te ontspannen in een Japans bad bezaaid met bloemen!

meer weten

Domaine de Ronchinne

Le Domaine de Ronchinne
WBT - Maxime Collin

Op 4 km van Crupet, één van de mooiste dorpen van Wallonië, vind je dit prachtige kasteel, ooit het optrekje van Clémentine van België en Victor Napoléon Bonaparte. Je kan hier overnachten in het groen, en dat in een klassieke of ongewone accommodatie. Of je nu verblijft in het kasteel, een boomhut, een futuristische kubus op een afgelegen plek, een hut of een kampeerplaats met canvas woonwagens,… laat Cupido zijn werk maar doen! De wellnessfaciliteiten van het kasteel bestaan uit een verwarmd zwembad, een hamam, een Scandinavisch bad, twee sauna’s en een theehuis met kruiden waar je nieuwe energie kan opdoen. Je bent er gegarandeerd even helemaal tussenuit!

meer weten

Martin’s Dream Hotel

Martin's Dream Hotel Mons
B.Vanden Eynde/Whitevision Martin?s Dream Hotel

Dit hotel, dat gevestigd is in een voormalige neogotische kerk, is bovenal een plek met een bijzonder rijke geschiedenis. Overal vind je sporen uit het verleden: gotische gewelven, spitsbogen, roosramen, glas-in-lood en imposante zuilen, en dat tot in de kamers met hun enorme plafonds toe. Expo 58, Magritte, Eddy Merckx, Art Nouveau, de 5 zintuigen… elke kamer biedt een exclusieve ervaring. De wellness van het hotel, Martin’s Alterego, is een cocon van welbehagen met een jacuzzi, een hamam en een sauna waar je in alle sereniteit kan ontspannen!

meer weten

Le Quartier Latin

quartier latin
Quartier Latin

Le Quartier Latin is een absolute must in de provincie Luxemburg. Het hotel-restaurant biedt aangename kamers, waarvan sommige zijn ondergebracht in een voormalige 18e-eeuwse jezuïetenkerk, maar ook een wellness en een gastronomisch restaurant. En dat alles in het centrum van de stad Marche-en-Famenne. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om de dagelijkse sleur achter je te laten en een weekend lang te genieten van de geneugten van het leven, te beginnen met de wellness, een oase van rust waar je je batterijen weer kan opladen. Een magische plek waar lichaam en geest kunnen wegdromen voor een paar uur of een weekend… onder geliefden!

meer weten

Aarzel niet om de website van Visit Wallonia te checken om andere ideetjes op te doen en je ‘wanderlust’ als koppel de vrije loop te laten!