Bordeaux: 5 onmisbare uitstappen

François Piette,
02-09-2021
Bordeaux, gekend om zijn kwaliteitsvolle wijnen, is een stad met een ontelbare rijkdom die je moet proeven en ontdekken. We leiden je even rond!

Het is moeilijk om zo’n rijke stad als Bordeaux in slechts vijf plekken samen te vatten. Reden te meer om je te laten verleiden door ons exclusieve aanbod met LE SOIR en al de pareltjes van deze stad in het Zuidoosten van Frankrijk te ontdekken.

Beursplein

Sinds 2006 vind je op het Beursplein – of Place de la Bourse – een gigantische plas water van 3.450 m2 groot. Deze spiegel van het plein wordt omringd door gebouwen uit de 18de eeuw. Een plaatje.

Place des Quinconces

Dit zou het grootste plein van Europa zijn. Je zal versteld staan van zijn grootsheid, van het spectaculaire Monument aux Girondins en van de bomen die opgesteld staan in groepjes van vijf, zoals op een dobbelsteen.

Port de la Lune

De haven van Bordeaux, ook wel Port de la Lune (« Maanhaven ») genoemd, is een van de enige havens op de werelderfgoedlijst van Unesco. In de haven meren zowel jachten als passagiersschepen en zeilboten aan. De ideale bestemming voor een diner in de avondzon…

Kathedraal van Bordeaux en het Palais Rohan

Deze twee bouwwerken staan vlak naast elkaar. Het grootste en oudste van de twee is de kathedraal van Bordeaux die in de 12de eeuw werd gebouwd. Het paleis dateert van 1784, heeft een prachtige neoklassieke facade en doet vandaag dienst als stadhuis.

Tour Pey-Berland

We blijven nog even in de buurt van de kathedraal! Deze toren van 50 meter hoog is te beklimmen via 229 treden en geeft een prachtig uitzicht over de stad. Een must!