China: versoepelingen voor toeristen in zicht?

Julie Docsterd,
10-12-2022
Terwijl het land wordt geplaagd door tal van protesten tegen het Zero-Covid-beleid, heeft de Chinese regering een versoepeling van sommige maatregelen tegen Covid-19 voor buitenlanders aangekondigd.
Li Yang

Het Aziatische land is de laatste grote economie die een strikt gezondheidsbeleid voor het coronavirus handhaaft, waarbij de grenzen voor de meeste buitenlanders gesloten blijven. Een houding die het volk woedend maakt, terwijl demonstraties in dit land zeer zwaar worden bestraft.

Het “kill switch” mechanisme

Onder deze ‘kill switch’-regel werden internationale vluchten naar China voor één of twee weken geannuleerd als het aantal besmette passagiers aan boord bij aankomst te hoog bleken te zijn. Het einde van deze regel is een opluchting voor veel reizigers, die tot nu toe angst hadden dat hun vluchten op het laatste moment zouden worden geannuleerd.

Meer goed nieuws voor reizigers uit het buitenland, Chinees of niet: zij moeten voortaan het resultaat leveren van een enkele PCR-test die in de 48 uur voor de reis naar China is uitgevoerd, tegenover twee tot nu toe. Tot slot wordt de quarantaine teruggebracht van 10 naar 8 dagen.