‘Cyclostrade’: het eerste Waalse traject is ingehuldigd in La Hulpe!

In La Hulpe is het eerst Waalse gedeelte van de ‘Cyclostrade’ ingehuldigd. En dat is een belangrijke stap vooruit voor het fietsnetwerk en de alternatieven voor de auto!

Waals Minister van mobiliteit en weginfrastructuur Philippe Henry heeft in La Hulpe een eerste stuk van de Waalse ‘Cyclostrade’ ingehuldigd, die langs de Nationale 275 op loopt, in de buurt van het Solvay-kasteel. De ‘cyclostrades’ moeten de ruggengraat worden van een gestructureerd Waals fietsnetwerk, dat de regering wil uitbouwen om aantrekkelijke alternatieven te bieden voor het autoverkeer.

Een strategisch verbindingsstuk naar Vlaanderen en Brussel

Het 1,85 km lange traject dat ingehuldigd werd, strekt zich uit tot aan de grens met Vlaanderen, waar gewerkt wordt aan de verlenging ervan naar de hoofdstad. De investering voor dit eerste gedeelte van iets minder dan 2 km bedraagt 2,493 miljoen euro. Het is de bedoeling om deze ‘cyclostrade’ tot in Brussel te laten lopen en in 2024 ook tot het kruispunt ‘Trois Colonnes’.

Een veilige en gebruiksvriendelijke infrastructuur

Concreet gaat het om een tweerichtingsfietspad van 3 meter breed, dat door een haag en houten hekken gescheiden is van de rijstroken voor autoverkeer. De ‘cyclostrade’ is aangelegd aan de linkerkant van de weg richting Brussel, waardoor veiligere verbindingen mogelijk zijn met de ingangen van het domein van Château de La Hulpe en een eenvoudige aansluiting op het in aanleg zijnde project in Vlaanderen (Hoeilaart).

Plannen voor een uitgebreid fietspadennetwerk

Bij de inhuldiging benadrukte minister Philippe Henry dat er projecten lopende zijn of onderzocht worden om Braine-l’Alleud te linken met Tubize (de voormalige lijn 115), Waver met Court-Saint-Etienne en Louvain-la-Neuve met Namen. De Waalse regering heeft een budget van 80 miljoen euro uitgetrokken voor de aanleg van de fietspaden.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆