De 10 meest teleurstellende toeristische attracties ter wereld (en België is geen uitzondering!)

Julie Docsterd,
05-08-2023
We hebben een kleine samenvatting gemaakt van de teleurstellingen van internationale reizigers wanneer ze terugkeren van hun trip. Wat zijn de meest teleurstellende toeristische bezienswaardigheden ter wereld?

1.  Las Vegas, de gokstad die zijn glans verliest

Grant Cai

Volgens ViaTravelers is Las Vegas de meest overschatte bestemming in de Verenigde Staten. Ondanks de twinkelende lichtjes en de verleidelijke casino’s, lijkt de stad veel van zijn glamour te verliezen. Gezinsactiviteiten zijn zeldzaam en alles draait er rond de gokindustrie.

2.  De toren van Pisa, een dure selfie

Andrea Cevenini

De scheve toren van Pisa is volgens dezelfde site ook een van de meest teleurstellende bestemmingen ter wereld. In werkelijkheid is het gewoon een plek om een selfie te maken. Daarnaast is de toren veel kleiner dan je zou denken en maakt de drukte het lastig om er een goede foto te maken.

3. London Eye, een overschat uitzicht

John Cameron

De London Eye, het reuzenrad bij Westminster Palace, is een andere overschatte attractie. De lange wachtrijen en de hoge ticketprijs maken de ervaring teleurstellend. Ook is het uitzicht vanaf de top niet zo indrukwekkend als je zou denken.

4.  Niagara watervallen, natuurpracht ontsierd door toerisme

Sergey Pesterev

De Niagara watervallen zijn, ondanks de natuurlijke schoonheid, een toeristenval geworden. De stad aan Niagara Falls staat vol met cadeauwinkels en parkeren kan een echte uitdaging zijn. Ook is er niet veel te doen in de omgeving als je eenmaal de watervallen gezien hebt.

5.   Hollywood, vergane glorie

Oxana Melis

Hollywood is, ondanks zijn glamoureuze imago, een andere overschatte bestemming. Het verkeer is een nachtmerrie en veel filmstudio’s zijn verhuisd naar meer betaalbare steden. Bovendien is de Hollywood Walk of Fame uitgeroepen tot een van de slechtste toeristenvallen aller tijden.

6.   Dubai, een stad zonder ziel

ZQ Lee

Dubai wordt, ondanks zijn indrukwekkende voorkomen, vaak omschreven als een zielloze stad. Deze stad staat vol met hotels, winkelcentra en bouwprojecten waardoor ze meer op een ontwikkelingsproject lijkt dan op een eersteklas toeristische bestemming.

7.   Times Square, een overvol kruispunt

James Ting

Times Square, een van de meest overschatte bestemmingen van New York, is eigenlijk een luidruchtig en druk kruispunt. De prijzen zijn hoog en de ervaring valt vaak tegen.

8.  Champs-Élysées, overschatte luxe

Pedro Gandra

Hoewel de Champs-Élysées wordt beschouwd als een luxe promenade, staat deze boulevard eigenlijk vol met winkels die te dure merken verkopen en restaurants die niet op het niveau staan van de andere opties in Parijs.

9.  Manneken Pis, een Belgische teleurstelling

Frédéric Paulussen

Natuurlijk is Manneken Pis wereldberoemd, waar wordt deze figuur vaak genoemd als een van de meest overschatte toeristische attracties…ter wereld! Hoewel dit kleine beeld iconisch is voor Brussel, wordt het vaak omschreven als teleurstellend vanwege zijn grootte en gebrek aan belang. In werkelijkheid is het gewoon een plek om een selfie te maken. Daarnaast is het gebied rond Manneken Pis vaak druk door de vele toeristen, waardoor het moeilijk is om een goede foto te maken.

10.   Mount Rushmore, een stenen teleurstelling

Jean Beller

Ten slotte wordt ook Mount Rushmore, ondanks zijn iconisch imago, vaak omschreven als teleurstellend. De beelden zijn veel kleiner dan je zou denken en er is verder weinig te doen ter plaatse.