De 5 best bewaarde geheimen van Berlijn

Julie Docsterd,
19-10-2023
Berlijn is een stad rijk aan geschiedenis, cultuur en geheimen, boordevol verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden door nieuwsgierigen. Dit zijn vijf van de best bewaarde geheimen van Berlijn, buiten de gebaande paden:

1.   Pauweneiland  (Pfaueninsel)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Stadtpampa | Berlin (@stadtpampa)

Het Pauweneiland ligt midden in de rivier Havel en is een echte natuurpracht. Het dankt zijn naam aan de pauwen die er vrij leven. Dit pittoreske eiland, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt met zijn witte kasteel, weelderige tuinen en kronkelende paden een vredige ontsnapping aan de drukte van de stad.

2.  De ondergrondse bunkers van Berlijn

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Berliner Zeitung (@berliner_zeitung)

Als stille getuigen van de tumultueuze geschiedenis van de stad zijn de ondergrondse bunkers van Berlijn een complex netwerk van schuilplaatsen gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geschiedenisliefhebbers moeten weten dat sommige zijn omgebouwd tot musea.

3.   De geheime tuin van de bibliotheek van de Humboldt Universität

In het hart van de Humboldt Universiteit ligt een geheime tuin die zelfs door studenten vaak over het hoofd wordt gezien. Het is een oase van rust waar je kunt ontspannen, een boek kunt lezen of gewoon kunt genieten van de schoonheid van de natuur midden in het centrum van Berlijn.

4.   Vlooienmarkt in het Mauerpark

Elke zondag verandert het Mauerpark in een bruisende vlooienmarkt waar je vintage schatten, lokale kunst en heerlijk eten kunt vinden. Maar het echte geheim is de openluchtkaraoke waar zowel Berlijners als toeristen samenkomen om te zingen en te dansen.

5.   Het museum van de letters (Buchstabenmuseum)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Tim (@mild_concern)

Dit unieke museum is gewijd aan het bewaren en tentoonstellen van letters van oude borden en advertenties. Het is een fascinerende reis door de geschiedenis van typografie en design in Berlijn.