De 5 meest geliefde plekken van Instagrammers in Brussel

Rédaction / Redactie,
02-09-2021
We focussen op de vijf plaatsen in de Belgische hoofdstad die je geheid de meeste hartjes zullen opleveren!

Kunstberg

De Kunstberg biedt, vanop afstand, een van de beste uitzichten op het oude centrum van Brussel. Helemaal bovenaan de trappen houden dagelijks honderden toeristen halt om van een van de mooiste panorama’s van ons land te genieten. Een must!

#montdesarts

Justitiepaleis

Ondanks zijn ontelbare steigers, die nu een integraal deel uitmaken van het gebouw, is het Justitiepaleis van Brussel ook een van de sterren van het Instagram-platform. Dit imposante gebouw werd opgetrokken tussen 1866 en 1883 in een eclectische stijl met Grieks-Romeinse inspiratie en is groter dan de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Bij de ingebruikname ervan stond het zelfs bekend als het grootste gebouw ter wereld.

#palaisdejustice

Koninklijke serres van Laken

Jammer genoeg zijn de koninklijke serres van Laken niet het hele jaar door toegankelijk. Wel in het voorjaar, drie weken lang op precies te zijn, kan je ze bezichtigen. Je vindt er duizenden bloemen en planten, vaak exotische, die het hele jaar door worden verwend door een team van hoveniers en botanici.
 

#serresdelaeken

Het Atomium

Gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958, vertegenwoordigt het Atomium het conventionele gaas van ijzerkristal maar dan 165 miljard keer vergroot! Het ligt op het Heizelplateau in Laken en is gemakkelijk bereikbaar met de metro. Dit unieke gebouw, dat zich halverwege tussen beeldhouwkunst en architectuur bevindt, is maar liefst 102 m hoog en weegt bijna 2.400 ton.

#atomium

Manneken Pis

Manneken Pis is een van de belangrijkste attracties in het centrum van de stad. Soms geamuseerd, soms bewonderend, soms teleurgesteld door de beperkte grootte van het standbeeld, nemen toeristen maar al te graag selfies met dit standbeeld. Het is niet voor niets het meest gefotografeerde monument in Brussel…

#mannekenpis