De Eiffeltoren heeft zijn aantrekkingskracht van voor de pandemie terug

Julie Docsterd,
01-02-2024
De Eiffeltoren is vandaag populairder dan voor de start van de coronacrisis!
eiffel tower
Chris Karidis

De Eiffeltoren kreeg in 2023 een recordaantal bezoekers over de vloer. Met 6,3 miljoen bezoeken overtrof het Franse monument het aantal dat in 2019 werd opgetekend, de periode vóór de coronacrisis. Sete, het bedrijf dat de Eiffeltoren uitbaat, deelde de cijfers die een significante opleving van het toerisme tonen.

2023, een jaar van feest en innovatie

Vorig jaar steeg het aantal bezoekers met 8% ten opzichte van 2022! Een passende manier om de honderdste verjaardag van de dood van Gustave Eiffel in de verf te zetten. 2023 stond ook in het teken van huldigingen en innovatie, zoals de introductie van rondleidingen en een reeks cateringdiensten gecreëerd door gerenommeerde chef-koks zoals Frédéric Anton en Thierry Marx.

De verscheidenheid van de bezoekers

De Fransen blijven de grootste groep bezoekers (18,9%), op de voet gevolgd door Noord-Amerikaanse toeristen, vooral uit de Verenigde Staten. Europeanen, Frankrijk niet meegerekend, zijn goed voor een flink percentage (44%), een stijging ten opzichte van 2019. Duitse, Engelse en Spaanse bezoekers zijn daarbij de koplopers.

Een algemene trend in de Parijse musea

Deze stijging in bezoekersaantallen blijft niet beperkt tot de Eiffeltoren, maar is ook duidelijk te zien in de grote musea van Parijs. Ook daar worden records gebroken of stijgen de bezoekersaantallen terug tot op het niveau van 2019.