De jongste stad van België: Louvain-la-Neuve

François Piette,
02-09-2021
Louvain-la-Neuve
Louvain-la-Neuve J.P. Remy

Word je helemaal nostalgisch wanneer je terugdenkt aan je studententijd? Ik ook! Daarom slenter ik graag rond in de straten en steegjes van Louvain-la-Neuve. Mijn jeugd ligt daar! Deze stad lijkt nooit te slapen en de goede deals woekeren in elke straat. Maar het is ook een stad die op een slimme manier kunst in de straten weet te onderstrepen door kunstwerken op strategische plaatsen neer te zetten.

Meer info

Het Hergé museum

Voor stripliefhebbers ligt het grootste spektakel in het Hergé museum. Een museum dat vol passie het verhaal van Hergé, de geestelijke vader van Kuifje, en zijn werken vertelt. Het museum is prachtig vormgegeven. De puurheid van de 80 originele tekeningen zal je ongetwijfeld ontroeren. Als grote fan van strips heb ik mijzelf beloofd hier vaker naartoe te komen.

Het Hergé museum
Het Hergé museum FTBW Hergé/Moulinsart 2018

Het museum L

En dan is er nog een ontdekking die mij helemaal versteld heeft doen staan: het museum L. Dat is het eerste universitaire museum in België. Het museum heeft een rijke omvang en de werken die er worden tentoongesteld zijn, op z’n minst gezegd, divers en gevarieerd! Of je nu houdt van Afrikaans exotisme of Aziatische zachtheid, van de prehistorie of hedendaagse geschiedenis, in dit museum vind je 1.500 werken die elk een verhaal te vertellen hebben. Ik heb zelf erg genoten van de intelligente link die gelegd wordt tussen wetenschap en kunst, waardoor op een elegante manier de wonderen van deze wereld gewaardeerd worden.

Het museum L
Het museum L J.P. Remy