De ondergrondse rivier van Puerto Princesa: verborgen schat in de Filipijnen

François Piette,
18-12-2023
Ontdek de ondergrondse rivier van Puerto Princesa, een verbazingwekkend natuurfenomeen, verborgen diep onder de aardbodem van Palawan, een niet te missen natuurlijk wonder!
Puerto Princesa
adobe

De ondergrondse rivier van Puerto Princesa is een geologisch pareltje, en ze onderscheidt zich als één van de langste bevaarbare ondergrondse rivieren ter wereld. Deze meer dan 8 kilometer lange rivier baant zich een weg door een indrukwekkende reeks kalksteengrotten en biedt een natuurlijk schouwspel dat bijzonder mooi is om te zien.

Een gediversifieerd ecosysteem

Dit gebied herbergt een gevarieerd ecosysteem. De vele dier- en plantensoorten die hier leven, zijn aangepast aan de donkere en vochtige ondergrondse omgeving, waardoor de rivier een natuurlijk laboratorium is voor het bestuderen van leven in extreme omstandigheden.

Puerto Princesa
David Milmont

Spectaculaire geologische formaties

De grotten van de ondergrondse rivier zitten vol spectaculaire geologische formaties, zoals gigantische stalactieten en stalagmieten en uitgestrekte ondergrondse kamers. Deze formaties, over een tijdspanne van duizenden jaren zijn gevormd, creëren een bijna onaards landschap.

Vanwege de unieke natuurlijke schoonheid en ecologische waarde is de ondergrondse rivier uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Een onvergetelijk toeristisch avontuur

Aarzel niet om naast een tocht op de rivier zelf ook de omgeving te bezoeken en te bewonderen, want de provincie Palawan is één van de mooiste van de Filipijnen.