Belgische Kust: de rustigste plekjes aan zee

sarah,
08-05-2023
Aan de kust krioelt het van de sportieve en culturele activiteiten. Maar wist je dat je aan de Noordzee ook heel wat rustige plekjes kan vinden om in alle sereniteit te genieten van de sfeer aan de kust? Dit zijn onze favorieten.
© sarah ©

1. De duinen van het Zwin

Het Zwin Natuurpark kent zowat iedereen. Maar er is ook meer dan 220 hectare aan duinen te ontdekken in de buurt. Ze vormen het grootste natuurgebied van Knokke-Heist, met verschillende wandelingen doorheen een bijzonder gevarieerd landschap. In dit uitgestrekte en diverse gebied kan je in elke biotoop een specifieke flora en fauna bewonderen. Goed om weten: er worden ook begeleide natuurwandelingen georganiseerd door de lokale afdeling van de vzw Natuurpunt.

2. Koolhofput

De 10 hectare grote ‘Koolhofputvijver’, bij Nieuwpoort, is ontstaan door de zandwinning voor de aanleg van de A18 en is uitgegroeid tot een toevluchtsoord voor heel wat watervogels. Deze vogels kan je discreet bewonderen vanuit de observatiehutten die je vindt langsheen het wandelpad. Er is ook een platform dat ingericht is voor vissers.

3. De duinen van de Warande

De duinen van de Warande, die je vindt in Middelkerke, zijn één van de mooiste gebieden aan de centrale kust. Deze kalkduinen bieden het hele jaar door een prachtig decor om te wandelen, maar juni is de ideale periode om ze te bezoeken. Dan staan er immers duizenden orchideeën in bloei!

Op zoek nog meer rustige plekjes aan de zee? Ontdek ze hier.

Nos locations de vacances relatives à cet article

De Panne, appt zee 6p, Plopsaland

De Panne

Appartement

3 Kamers

6 Personen

70.00 m2

€400 / week

5 min nachten

Appartement te huur in Knokke Le Zoute

Knokke-Heist

Appartement

Kamers

6 Personen

136.00 m2

€750 / week

min nachten