Death Valley: 5 verrassende weetjes!

Julie Docsterd,
11-11-2023
Death Valley in de Verenigde Staten is een al even mystieke als indrukwekkende plek. Dit zijn 5 verrassende weetjes!
death valley
Jay Nair

1. Extreme temperaturen

Death Valley is officieel recordhouder met de hoogste temperatuur ooit gemeten op aarde. In 1913 steeg het kwik er tot 56,7 °C. Deze extreme hitte dankt de vallei aan de geringe hoogte waarop ze ligt en haar unieke geografie, die de hitte vasthoudt.

2. Een indrukwekkende diepte

Death Valley ligt 86 meter onder het zeeniveau en is het laagste punt van de Verenigde Staten. Deze diepe ligging draagt bij aan een hoge atmosferische druk en de verzengende hitte.

death valley
Jordi Vich Navarro

3. Resistente fauna en flora

Ondanks de extreme omstandigheden vind je in de vallei fauna en flora die zich aan de hitte hebben aangepast. Er zijn unieke soorten, zoals de Cyprinodontidae-vis, die kan overleven in zeer zout water.

4. Bijna geen regen

Met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van amper 50 millimeter is dit één van de droogste plekken op aarde. Deze extreme droogte is te wijten aan de aanwezigheid van bergen die de wolken met regen in tegenhouden.

5. Een miljoen toeristen per jaar

Elk jaar komen meer dan een miljoen toeristen af op de sobere schoonheid van Death Valley. Ondanks de gevaren komen ze om de maanlandschappen, zandduinen en spectaculaire rotsformaties te bewonderen.