Deze ongebruikte Boeing 737 werd omgebouwd tot luxevilla

Julie Docsterd,
25-03-2023
In Indonesië werd een oude Boeing 737 omgevormd tot een ongelooflijke luxevilla. Het geheel staat op de top van een klif nabij het strand Nyang-Nyang in Bali.

In 2014 ging luchtvaartmaatschappij Mandala Airlines failliet, waardoor het afscheid moest nemen van de vloot aan Boeing 737. Felix Demin, vastgoedpromotor, heeft er daar een van gekocht om besloot om er een gek project van te maken: zijn nieuwe speelgoed omtoveren tot een bijzondere villa.

Zijn ontwerp moest het hoofd bieden aan heel wat obstakels, te beginnen met de plaatsing van het toestel aan het strand, op een klif dat zo’n 150 m hoog is. Dat alleen al vroeg twee maanden aan planning en consultaties met de vliegtuigbouwer om te weten hoe het toestel uit elkaar en weer in elkaar gestoken moest worden. “We hebben 50.000 bouten losgedraaid!” legde de ondernemer uit. De verhuis van het vliegtuig tot in Bali heeft 5 dagen geduurd, waarbij het grootste deel van de operatie ’s nachts werd uitgevoerd. Politiebijstand, twee kranen, een platform en specialisten die de elektriciteitskabels over de nauwe straten van de bekende badplaats ophieven, waren allemaal van de partij om deze delicate opdracht tot een goed einde te brengen.

Niets ontbreekt

Nadat het vliegtuig weer werd opgebouwd, werd de cabine volledig leeggemaakt en heringericht met het doel “van bij het begin een wow-effect te creëren op deze ongewone plek”.

Het vliegtuig omgebouwd tot luxevilla heeft nu twee slaapkamers met dressing, een woonkamer met slaapbank, bar en glazen deur, twee badkamers (waarvan eentje in de oude cockpit) en zelfs een kleine keuken die, onder andere, uitgerust is met een microgolfoven en een waterkoker. ER is airco, WiFi en een privézwembad waar je kan genieten van een prachtig uitzicht op de nabijgelegen zee.

Het eigendom, dat Private Jet Villa by Hanging Gardens Air gedoopt werd, zal vanaf april verhuurd worden voor bijna € 7.000 per nacht!