Dit is de grootste volière van Europa

Julie Docsterd,
24-04-2023
ZooParc de Beauval heeft zijn Grote Volière ingehuldigd in Saint-Aignan, in het centrum van Frankrijk. De volière wordt voorgesteld als de grootste van Europa, met een hoogte van 36 meter en een oppervlakte van 1,6 hectare. Er wonen meer dan 500 vogels en een dertigtal zoogdieren.

Directeur van ZooParc Rodolphe Delord legt uit dat het project een investering van 14 miljoen euro vraagt. Hij onderstreept ook dat heen bezoek aan de volière gebeurd via loop- en apenbruggen op een hoogte van 6 tot 10 meter boven de grond. Bezoekers zullen boven de grond lopen en vogels kunnen boven en onder hen door. De dieren zijn hier thuis en bezoekers mogen niet naar de grond afdalen.

In de Grote Volière zullen er in totaal 33 soorten Zuid-Amerikaanse vogels leven, zoals de Chileense smient, de blauwkeelgoean, de kleine geelkopgier, de ibis, de Cubaanse flamingo en de kuifseriema. Die soorten leven in de natuur samen, waardoor in de volière dezelfde samenlevingen ontstaan als in Zuid-Amerika.

Dieren geboren in Beauval of in andere dierentuinen

Al de dieren die in de Zuid-Amerikaanse Grote Volière wonen zijn geboren in Beauval of in gevangenschap in een andere dierentuin, zegt ZooParc. Beauval verwelkomt eveneens vijf reuzenpanda’s die door China werden uitgeleend. Volgens zijn directeur heeft het park meer dan twee miljoen bezoekers ontvangen in 2022.