Dit zijn de veiligste steden ter wereld…

Rédaction / Redactie,
02-09-2021
Het Britse bedrijf Economist Intelligence Unit (EIU), dat deel uitmaakt van de mediagroep The Economoist, heeft de grootste Europese steden onder de loep genomen om te bepalen welke stad het veiligste is.
Vacancesweb.be

Verkeer, gezondheidszorg, criminaliteit en cybersecurity zijn allemaal elementen die in rekening genomen werden door EIU om de veiligste steden van Europa, en zelfs ter wereld, te bepalen. De hoofdstad van Nederland, Amsterdam, staat op de eerste plaats. Brussel strandt op de achtste plaats op Europees niveau (en op de 24ste op wereldniveau).

En ter wereld?

Drie Aziatische steden palmen de top drie in: Tokyo, Singapore en Osaka. Slechts twee Europese steden hebben de top tien gehaald, zijnde Amsterdam en Kopenhagen. Ook de Australische steden Sidney en Melbourne staan hoog genoteerd (respectievelijk vijfde en tiende). Toronto (zesde), Washington (zevende) en Seoul (achtste) vervolledigen de top tien.

Vacancesweb.be

En Brussel?

Brussel komt dus op de 24ste plaats, na Stockholm (12de), Londen (14de), Frankfurt (16de), Zurich (18de) en Parijs (23ste). Onze hoofdstad moet ook e Noord-Amerikaanse steden Chicago, New York en Los Angeles voorlaten.

Vacancesweb.be

En de ergste steden?

De steden waar je je best wat gedeisd houdt, zijn Rangoon, Caracas en Lagos. Die worden beschouwd als de gevaarlijkste steden ter wereld.

Vacancesweb.be