Terug

Dublin: levendige hoofdstad met dorpse sfeer

Het kleurrijke Dublin staat bij de meeste toeristen lager op de bucketlist dan pakweg een bezoek aan metropool Londen. Niet erg, zo behoudt de hoofdstad z’n intiem en tegelijkertijd erg levendig karakter. Dublin ademt geschiedenis. En die is onlosmakelijk verbonden met een aantal klassieke bezienswaardigheden

Dublin Trinity College

Zo mag je zeker een bezoek aan Trinity College – de oudste universiteit van Dublin - niet vergeten. Hoogtepunt van dit bezoek is zonder twijfel het Book of Kells: het adembenemende manuscript uit het jaar 800. Iets verder vallen boekenwurmen (net niet) flauw wanneer ze een glimp opvangen van de meer dan 4,5 miljoen boeken in de prachtige bibliotheek. Geen Ierland zonder Saint Patrick, dus de gelijknamige kathedraal van de heilige Sint-Patricius is ook een must see. Of kom alles te weten over de stichters van Dublin: de Vikingen in het familiemuseum Dublinia. Activiteiten troef!

Donkerhouden bars

Je dag afronden doe je in de knusse pub met donkerhouden bars en Victoriaanse glas in loodramen in het gezellige Temple Bar. Bestel een stevige portie coddle (stoofpot) en een pint of Guinness op de tonen van live Irish Folk muziek. Van sfeer gesproken! De praatlustige barman raadt je waarschijnlijk aan om de dag daarna de aanpalende natuur op te zoeken in de Wicklow Mountains of te stoppen in de charmante kustplaats Howth, waar je het lekkerste seafood zal eten. De zeehonden in de baai rekenen alvast op een traktatie.

Temple Bar Dublin

Lees de volledige reportage