Een moeder-dochter weekend in Namen: rondkuieren, ontdekken en smullen

Florence vertelt ons over haar weekend in Namen, met overnachting in de gîte Avou Nozôtes.

Avou Nozotes

Dit keer trek ik erop uit met mijn dochter: een moeder-dochter weekend, dat moet je koesteren. Daarom boekten we een kamer in een chambre d’hôtes op een steenworp van het centrum van Namen, eentje met een grappige naam! ‘Avou Nozôtes’, wat ‘Met Ons’ betekent in het Waals. Leuk gevonden en dat geldt ook voor de ontvangst door Valérie en Bart: hun gezin is één en al glimlach en vriendelijkheid.

Mijn dochter was meteen dol op de inrichting van de kamer: plantenmotieven op de muur, licht hout, heldere kleuren. Ik stelde ook het uitzicht op de Samber op prijs: zo romantisch, het jaagpad van Jambois. Een ander hoogtepunt van deze plek: de table d’hôte! We aten een overheerlijke risotto, en dat in goed gezelschap: Valérie en haar gezin nodigden ons uit aan hun tafel. Onze smaakpapillen werden opnieuw verwend bij de ontbijt: de keuze was bijzonder uitgebreid. Mijn dochter, die thuis nooit ontbijt, kon er niet genoeg van krijgen. Ik vond het alleen jammer dat het nog eerder fris was buiten: ik had graag een gezelschapsspel gespeeld op het prachtige terras of wat bijgebabbeld in de schaduw van de fruitbomen in de tuin.

Bart Deknock

Ik nam mijn dochter dan maar mee voor een wandeling vlakbij, in het oude centrum van Namen. Natuurlijk liepen we daarbij de deuren van winkels en boetieks plat. Je moet immers weten hoe je de troepen moet motiveren! Nadat we onze aanwinsten naar de chambre d’hôtes hadden gebracht, gingen we naar de citadel: de ‘Totemus’-app (ik ben absoluut fan) had net een nieuwe jacht voorgesteld op de wallen van de Naamse vesting. We brachten twee uur door daarboven, wandelend door deze in de Middeleeuwen gebouwde ruimtes.

De dag erop fietsten we van Namen richting Dinant: de Maas, alleen voor haar en mij! We volgden de wegwijzers van de EuroVelo 5, waardoor we een aantal zeer mooie landschappen konden ontdekken. 27 km hadden we in de benen, tussen Namen en Dinant. Maar ook al is de route gemakkelijk, helemaal tot in Dinant zijn we niet gegaan. Want we moesten natuurlijk ook nog. Toch was dit al een bijzonder mooie fietstocht, langs het water en de kliffen, met onderweg chocoladekoekjes en selfies als souvenir. Voordat we terug naar huis gingen, wilde ik haar ook nog meenemen om weg te dromen in de tuinen van Annevoie. Maar haar nukkige gezicht deed me net op tijd beseffen dat ze haar buik vol had van de frisse lucht. En dus besliste ik om later nog eens alleen terug te komen naar deze tuinpaden waar ik graag in elk seizoenen in ronddwaal…!

Leve het avontuur!

De gastenkamers van ‘Avou Nozôtes‘ vind je in een herenhuis niet ver van het centrum van Namen: een ideaal vertrekpunt om de stad te verkennen.
De twee kamers op de eerste verdieping van het huis zijn gerenoveerd en volledig uitgerust: je vindt er een kingsize bed en een totaal comfort. De kamer met de naam ‘Meuse’ is geschikt voor maximum 3 personen. De ‘Sambre’ is dan weer geschikt voor maximaal 4 personen.

Voor de table d’hôte, waarvoor je bij Valerie en haar familie mee aan tafel schuift, heb je de keuze uit twee formules. En ook het ontbijt, met een keuze uit klassiek of VIP, het zal je zeker weten te bekoren.

Praktisch: je kan op de oprit van het huis parkeren. En als je met de fiets komt, weet dan dat de accommodatie het label ‘Bienvenue Vélo’ kreeg en verschillende aangepaste diensten aanbiedt.

De EUROVELO 5

Deze Europese fietsroute over lange afstand is zo’n 3.000 km lang en doorkruist niet minder dan 7 landen! De in het Franse Roubaix startende ‘EuroVelo 5’ slingert zich een weg door Vlaanderen en Wallonië om vervolgens naar Brussel, Waals-Brabant en de buurt rond Namen te gaan, en te eindigen aan de Luxemburgse grens.

Denis Erroyaux Anseremme Meuse Bike

Etappe 5 van EuroVelo 5, die op amper een paar keer trappen voorbij de B&B komt, loopt langs de RAVeL tussen Namen en Dinant.

 EuroVelo 5 en Wallonie

De tuinen van ANNEVOIE

Hier zorgt de natuur voor het animeren van de waterpartijen. Elegantie en magie vind je hier in elk hoekje: ik zou er uren kunnen blijven.

JP Remy

De tuinen zijn dagelijks geopend van 9u30 tot 17u30 en er is gratis parking.

En als je honger hebt, kan je ook ter plaatse iets eten.

DINANT

Dinant, één van de mooiste steden van Europa, ligt vlakbij: de citadel, het ‘Maison Leffe’, de ‘Grotte Merveilleuse’, de boottochtjes, de  beroemde ‘Couque de Namur’… We komen zeker nog eens terug!

Vind een andere Fiets Welkom overnachtingsplek

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆