Een van de best bewaarde geheimen van Ierland: de Irish Hidden Heartlands

Julie Docsterd,
15-11-2022
Heb je ooit gehoord van de Irish Hidden Heartlands? Deze regio in het hart van Ierland is een prachtig bewaard gebleven regio van dit weelderige groene eiland waar het leven beweegt met de natuur. Het is de thuisbasis van zingende beekjes, mooie beekjes en een reservaat van magische boswandelingen.

In de Heartlands kunt u ook uitgestrekte moerassen en majestueuze bergen verkennen zonder de valleien te vergeten en het plezier van dwalen in de steden en dorpen verspreid over deze betoverende regio.

Als de tijd om te reizen weer aanbreekt, is de Irish Hidden Heartlands de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de vredige sfeer van idyllische landschappen – het is een unieke ervaring, vooral met deze 10 tips voor ‘insiders:

1. « Blue Sky Thinking »

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Slow Adventure (offical page) (@slowadventure_ireland) le

Ontdek de waterwegen van de Shannon Blueway, waar een netwerk van multifunctionele recreatieve paden de mooiste routes in het hart van het land vormen. Af te leggen per kano, fiets of te voet.

2. « Loop deze kant op »

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Discover Lough Derg (@discoverloughderg) le

Bewonder het landschap rond Lough Derg terwijl je de Lough Derg Way neemt, een 64 km lange route die begint in de stad Limerick en de kanalen van de Shannon volgt naar Dromineer Harbour aan Lough Derg Lake.

3. « Verlangen naar Longford »

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Jane | Travel & Happiness (@janeweber) le

Longford is een ideale locatie voor sportieve activiteiten in de buitenlucht; van kanoën tot rustigere activiteiten zoals rondvaarten, maar ook hengelen en vliegvissen op meren, rivieren en kanalen. Of ervaar de Royal Canal Way, een wandel- en fietspad van 90 mijl van Dublin naar Longford met de 16 km lange Clondra-Longford, een prachtig offroad-parcours.

4. « Cruise Control »

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par RV Provost (@toujoursenbalade.fr) le

Een cruise op het water is de perfecte ontspanning voor een stressvolle levensstijl. Een ontspannende aanbeveling is om Clonmacnoise en Shannonbridge te bezoeken en vervolgens door een deel van Lough Ree naar het dorp Lecarrow in County Roscommon te rijden, met zijn mooie haven, restaurant en pub.

5. « Op Yer Bike! »

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Luciene Rodrigues (@nenirodriguesx) le

De Old Rail Trail is een fietsroute van 40 km die het land doorkruist van Athlone naar Mullingar. De route doorkruist ook de stad Moate en het Dún na Sí-park dat ook een bezoek waard is.

6. « Bekijk het verleden in een kasteel »

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Portumna Castle (@portumnacastle) le

Portumna Castle and Demesne is een architectonisch juweeltje in de Irish Hidden Heartlands van Ierland. Het werd vóór 1618 gebouwd door Richard deBurgo en de begane grond is open voor het publiek. Je ontdekt er een tentoonstelling over de geschiedenis en de restauratie van het gebouw maar ook over de familie deBurgo.

7. « Loop terug in de tijd »

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Invisible-Ireland.com (@invisible.ireland) le

Voor degenen met een bijzondere interesse in de geschiedenis en het erfgoed van het gebied, is het Corlea Trackway Visitor Centre een bezoek waard. Het museum beschikt over een veenweg uit de ijzertijd, gebouwd in 148 voor Christus, die door de Longford Marshes in de buurt van de rivier de Shannon slingerde. Deze eikenweg is de grootste in zijn soort die in Europa is ontdekt en wordt permanent tentoongesteld.

8. « Mijn van informatie »

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Arigna Mining Experience (@arignaminingexperience) le

Het Arigna Mining Experience-centrum is ontwikkeld om het erfgoed van de Arigna-vallei in County Roscommon te behouden. Het centrum laat zien hoe het leven was in de 18e-eeuwse kolenmijn tot deze in 1990 werd gesloten.

9. « Verken de dorpen aan het meer »

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Discover Lough Derg (@discoverloughderg) le

Stop tussen uw buitenactiviteiten door en geniet onderweg van de lekkernijen die in de dorpen worden aangeboden. U heeft keuze te over in het mooie dorp Leitrim, waar u de Barge Inn vindt; Terryglass, de thuisbasis van de Derg Inn en Paddy’s Bar; en Garrykennedy, waar de lokale bevolking live naar liedjes luistert in de Larkins Music Pub.

10. « Ga door, ga door »

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par LoughRynnCastle (@loughrynncastle) le

Er gaat niets boven een ontspannende afternoontea in een luxe omgeving. Er zijn een aantal heerlijke mogelijkheden in de Irish Hidden Heartlands of Ireland. Onder onze favorieten: Lough Rynn Castle in Mohill, Leitrim, waar dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur een scala aan heerlijke traktaties wordt geserveerd. Kilronan Castle in Boyle, County Roscommon is een andere luxe locatie die perfect is voor een onvergetelijke theetijd – koester een moment uit de geschiedenis terwijl u geniet van luxe en heerlijke snacks!