Er is altijd iets te doen in het ‘Quartier Latin’!

De eerste schooldag na de vakantie liep als een trein, en dus had ik heel veel zin om mezelf een plezier te doen en te genieten in de wellness van het ‘Quartier Latin’ in Marche-en-Famenne. Een onvergetelijke ervaring!

Quartier Latin
Quartier Latin

Elke maand stelt het ‘Quartier Latin’ een nieuw arrangement voor, een combinatie van een overnachting, behandelingen en, als je dat wil, een gastronomische maaltijd of een bezoek aan de streek. De diversiteit van het aanbod wordt bevestigd wanneer je de website van het hotel bezoekt. Er is echt voor elke smaak wat wils… en ook voor elk budget!

Behandelingen

Met de onbehaaglijke indruk dat mijn energiereserves sinds de komst van de winter waren uitgeput, heb ik mijn zinnen gezet op een ‘Zen en Ardenne’-verblijf. Een keuze waar ik geen spijt van kreeg!

Quartier Latin
Quartier Latin

Dit pakket bestaat uit een overnachting, een wellness-beurt in de spa van het hotel en een gastronomische 3-gangen maaltijd. Vanaf het moment dat je binnenstapt in het Quartier Latin word je warm verwelkomd door een team dat er alles aan zal doen om van je verblijf een succes te maken. Vergeet ingewikkelde procedures en lange rijen bij de receptie, hier verloopt alles op een ontspannen maar efficiënte manier. Na het inchecken begeleidde één van de receptionisten me naar mijn kamer, zodat ik mijn bagage kon droppen en de dagdagelijkse drukte achter me kon laten.

Quartier Latin
Quartier Latin

Kort na de middag, na een dutje op een zacht en knus bed, trok ik naar de spa voor een “100% Belgische en biologische” ervaring, zoals de website van Quartier Latin het omschrijft. In een rustgevende omgeving met de subtiele geuren van saffraan en poederige bloemen gaf ik me over aan de deskundige handen van de schoonheidsspecialisten van de spa, die me 90 minuten lang in de watten legden. Ik werd getrakteerd op een zachte scrub, gevolgd door een massage met dennen- en viooltjesolie. Na dit deugddoende moment, dat aanvoelde alsof ik op een wolk zweefde, had ik 2 uur lang toegang tot de thermen, waar ik genoot van een glas bubbels… Hemels!

Lokale gastronomie

Het Quartier Latin was de trend van het bewustzijn rond het milieu en het gebruik van lokale producten een stap voor en verwerkt al langer dan vandaag producten van eigen bodem in zijn menu’s. Door te kiezen voor de formule ‘Zen en Ardenne‘ kon ik proeven van de heerlijke gerechten van de chef-kok van het restaurant, dat je vindt in het hotel. Een heerlijk driegangendiner dat alle fijnproevers zeker zal bevallen, dankzij een keuken met lokale accenten die maximaal gebruikmaakt van seizoensproducten. Als voorgerecht kreeg ik een carpaccio van rundvlees uit Bocquillon, gevolgd door een hoofdgerecht van kabeljauw in een kruidenkorst met spinazie, mascarpone en een heerlijke saus van witte wijn. Tot slot, als dessert, een moderne interpretatie van een Paris Brest.

Quartier Latin
Quartier Latin

Ik apprecieerde het echt dat gastronomie hier hand in hand gaat met eenvoud en authenticiteit, ver van het gedoe waar je mee te maken krijgt bij de ‘grote namen’. Het moet gezegd dat het decor ook bijdraagt aan het creëren van een unieke sfeer, dankzij de vele natuurlijke materialen zoals hout en marmer, die warmte toevoegen aan het onlangs gerenoveerde restaurantgedeelte. Kers op de taart: de dranken zijn inbegrepen, van aperitief tot koffie! Mijn verblijf had niet beter kunnen zijn, met als afsluiter een zachte nachtrust in een uitzonderlijk comfortabel bed, gevolgd door een heerlijk ontbijt met de geur van koffie en toast.

Voor wie daar zin in heeft, legden de mensen aan de receptie me uit, is de stad Marche-en-Famenne en de omgeving makkelijk te verkennen met de hulp van kaarten met verschillende wandelingen. Je kan ook fietsen huren, een paardenkoets boeken of er zelfs op uit trekken met een oldtimer met roadbook! En dat alles tegen zeer redelijke prijzen!

meer weten

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆