Florence trekt erop uit naar de Lacs de l’Eau d’Heure voor een weekje watersport

Florence Brigode,
13-06-2024
Wanneer de zon schijnt in België, is alles mogelijk. Waarom zou je het dus ver gaan zoeken wanneer je alles binnen handbereik hebt? De Lacs de l’Eau d’Heure, dat is een pareltje. Natuur, alle soorten sporten, wateractiviteiten, ontspanning, wellness en cultuur: je beleeft er allerlei avonturen. We hebben ons dan ook laten gaan: we reserveerden een week vakantie in het Golden Lakes Village van de Lacs de l’Eau d’Heure. Een Belgische vakantie vol fun en verrassingen.
Golden Lakes Village
© Golden Lakes Village

Comfort en adembenemende uitzichten op het Lac de Plate Taille

Onze vrolijke bende telde 10 zielen, zowel volwassenen als grote kinderen, en dus was het niet meer dan logisch dat we kozen voor een ‘Villa Premium’ in het Golden Lakes Village. De locatie, vlak aan het ‘Plate Taille’-meer, was geweldig. Het uitzicht van op het enorme terras was echt magisch: wat zonnebaden, lezen en iets drinken… het waren momenten waarop de tijd leek stil te staan. De kers op de taart was een privésauna, waar we ‘s avonds gezellig wat konden napraten.

Golden Lakes Village
© Golden Lakes Village

Een duik in de natuur: wandelingen en ontdekkingen

Er is zoveel infrastructuur waar we gebruik van konden maken: ik kan onmogelijk de hele lijst opsommen. Maar je moet weten dat het domein van de Golden Lakes perfect gelegen is, midden in de natuur: de groene ruimten en waterpartijen alleen al zijn goed voor uren ontdekkingstochten. Te voet of met de fiets (ter plaatse te huur): het is ideaal om daar even de tijd voor te nemen.

Golden Lakes Village
© Golden Lakes Village

Watersportavonturen

We hebben een aantal watersportactiviteiten uitgetest en hoewel ik niet erg sportief ben, heb ik van sommige activiteiten echt genoten! Mijn favoriet was paddleboarding! Je staat op een plank en gebruikt een peddel om over het water te glijden. We hebben vaak en ook hard gelachen. En ja, ik peddelde soms al zittend op mijn knieën. Kajakken en waterfietsen stonden ook op het programma. Perfect als amusement onder vrienden.

Golden Lakes Village
© Golden Lakes Village

De meest avontuurlijken onder ons waagden zich ook aan waterskiën en wakeboarden in het ‘Spin Cable Park’. Bij dat soort toestanden kijk ik liever vanop een afstand! En maak ik natuurlijk ook massa’s leuke foto’s. Maar eerlijk: je vindt hier voor iedereen wel wat om te doen! Je kan zelfs Flyboarden en daarmee letterlijk de lucht in gaan.

Golden Lakes Village
© Golden Lakes Village

Golf en zelfs ULM-vliegen

Ook aan sportieve activiteiten los van het water is er geen gebrek: Lasergame, Escape Game, Golf, Segway, Tennis, Squash… Je kan zelfs een vlucht maken met een ULM-vliegtuigje, een helikopter of een zweefvliegtuig! En dat allemaal vlakbij. Eén van mijn vrienden wist me te overtuigen om met hem te gaan golfen. Ik had nog nooit een voet op een green gezet, en het is helemaal anders dan de minigolf die ik altijd heb gespeeld. Een echte ontdekkingstocht in het groen.

Een hongertje?

Eten op het terras, uitstapjes alleen of met de groep, actief bezig zijn of gewoon wat relaxen… de tijd vloog voorbij. En dan heb ik het nog niet eens gehad over onze culturele uitstappen! In de buurt van de Lacs de l’Eau d’Heure liggen zoveel mooie plekken.

Golden Lakes Village
© Golden Lakes Village

Er is natuurlijk de stuwdam van het ‘Plate Taille’-meer, die we in volle bewondering hebben verkend, maar ook de ‘Grottes de Neptune’, de ‘Aquascope de Virelles’, de ‘Espace Arthur Masson’… en zoveel andere bezienswaardigheden. Om het nuttige aan het aangename te koppelen, kozen we voor een bezoek aan ‘La Brasserie des Fagnes’, een plek waar iedereen van genoten heeft: we bezochten het museum en de moderne brouwerij om ons vervolgens te goed te doen aan een overheerlijke barbecue met een glas vers gebrouwen bier.

Wat een mooie vakantie was me dat in het Golden Lakes Village! Ik zou mijn fotoalbum kunnen induiken en je nog veel meer verhalen vertellen over deze ongelooflijke week met vrienden. Echt een bijzonder leuke uitstap in eigen land.

Info en reservaties