Hoe houd je je bezig tijdens een lange autoreis? Onze 6 tips!

Apolline Garente,
08-03-2022
Onderweg naar je vakantiebestemming reizen ongeduld en verveling vaak met je mee in de auto. Om de tijd sneller te laten gaan, vind je hier een aantal activiteiten om je tijdens de rit bezig te houden.
Brian Erickson

1. Muziek

Onmisbaar op vakantie: muziek. Je kan op voorhand een playlist maken voor ale reizigers of je oortjes meenemen en alleen luisteren. Je kan een blind test organiseren met bekende muziek en je schor zingen met klassiekers. Zo breng je uren goedgezind door en kan je nieuwe muziek ontdekken!

2. Spelletjes

Je kan natuurlijk heel wat spelletjes spelen op je smartphone en er bestaan zelfs apps waarmee je met meerdere spelers kan spelen, elk vanop je eigen smartphone. Maar onderweg in de auto heb je geen digitale spelletjes nodig! Je kan heel eenvoudige, maar erg leuke spelletjes spelen. Bijvoorbeeld, raadsels: denk aan een personage of bekendheid en de andere persoon moet raden aan wie je denkt door vragen te stellen. Je kan ook een kleur kiezen en auto’s van die kleur zoeken. De eerste die een auto gevonden heeft, wint. Of de klassieker geen ja, geen nee. Probeer op basis van de nummerplaat van de auto’s die je tegenkomt te ontdekken waar ze vandaan komen.

3. Boeken

Neem dat boek mee waar je al weken in probeert verder te lezen, je zal er nu wel de tijd voor hebben. Het is een goede activiteit om in de auto te doen en je niet te vervelen. Doe dit enkel als je niet ziek wordt in de auto, want de combinatie is niet altijd ideaal.

4. Een opwekkend dutje

Hoog tijd om het slaaptekort van de afgelopen weken in te halen. Van al die uren die je op de baan bent, kan je er wel een aantal gebruiken om goed uit te rusten. Denk eraan om een reiskussen mee te nemen, zodat je kan slapen zonder met een stijve nek wakker te worden. Neem oortjes en ontspannende muziek of oordopjes mee om het geluid van de kinderen op de achterbank buiten te sluiten.

5. Een film

Als al de andere activiteiten uitgeput zijn en je niet meer weet wat je moet doen tijdens de rit, is dit de gemakkelijke oplossing! Op een tablet of draagbare dvd-speler kan je grote en kleine kinderen animeren met een (teken)film. Neem oortjes mee om de bestuurder niet af te leiden!

6. Geniet van het landschap

Onderweg kom je ongetwijfeld langs kastelen, mooie monumenten of gewoon mooie landschappen. Probeer de mooiste te zien tijdens het traject en geniet van snoepjes die je op voorhand gekocht hebt. Vergeet je flessen water niet, je zal het nodig hebben na al die zoetigheid.

Zo heb je voldoende te doen om je bezig te houden tijdens je volgens autovakantie. Denk eraan om af en toe een pauze in te lassen om je benen te strekken, te rusten en wat verse lucht in te ademen. Wees geduldig, de autorit is deel van de reis! Je kan mooie momenten beleven als iedereen goedgezind op pad gaat!