Terug

Hoe kan je plaats winnen in je reiskoffer?

Een zo groot mogelijk aantal zaken in je reiskoffer met beperkte inhoud krijgen, vaak nog met gewichtsbeperkingen, dat is de uitdaging voor heel wat reizigers. Dit zijn enkele tips en tricks om een maximum aan plaats te winnen in je koffer!

 

1. Kleren oprollen

Om plaats te winnen, gaan we er meestal van uit dat goed opgeplooide kleren efficiënter zijn. Toch is het beter om ze op te rollen, om zo kreuken in je kleren te vermijden eens je ze terug uitpakt. Je kan er ook aan denken om ze in een vacuüm zak te steken, op voorwaarde dat je de mogelijkheid hebt om de lucht er terug uit te zuigen voor de terugreis...

 

2. Op voorhand je outfits kiezen

Om te voorkomen dat je kleren meeneemt die je tijdens de reis niet zal dragen (het is ons allemaal wel eens overkomen), moet je proberen je outfits van tevoren samen te stellen. Je kan eenvoudige kleding kiezen, vooral sokken, om twee of meer t-shirts met deze outfit te combineren. Dat is een goede manier om alleen in te pakken wat je nodig hebt en ruimte te winnen. Vergeet niet dat je altijd met meer spullen terugkomt van vakantie dan waarmee je vertrok, dus je moet wat ruimte overhouden. Je kunt ter plekke altijd kleding kopen!

 

3. Alle overtollige ruimte vullen!

In schoenen bijvoorbeeld, kan je parfum, sokken of je zonnebril opbergen. Voor breekbare voorwerpen kan het een goede oplossing zijn, omdat de schoenen hen zal beschermen in geval van eventuele klappen. Je kan er ook aan denken om ze in je sokken te wikkelen. Ondergoed pak je als laatste in en je vult er alle gaten tussen kleren mee!

 

4. Producten in kleiner formaat

Schoonheidsproducten zoals make-up remover, douchegel, shampoo... kan je allemaal meenemen in kleine verpakkingen die voor weinig geld te vinden zijn in hotels of supermarkten. Voor korte trips zoals een weekend, kan je kleine lenzenpotjes gebruiken om foundation, crème of andere producten in te doen.

 

5. Rangschik je bagage volgens categorie

Een goed geordende reiskoffer is een goede manier om de ruimte te optimaliseren, maar ook een goede manier om alles wat je in je reiskoffer hebt te visualiseren en daaraan aan te passen. De zwaarste spullen gaan aan de kant van de wieltjes, om het gewicht in evenwicht te houden en alle schoonheidsproducten doe je in een plastic zak om ongelukjes te voorkomen. Als de schoonheidsproducten te veel plaats innemen in een enkele zak, wikkel ze dan in cellofaan en steek ze in overblijvende ruimtes.

 

6. Gebruik een aangepaste reiskoffer

Probeer koffers te kiezen met compartimenten. De vakken helpen je de ruimte te optimaliseren, te beseffen wat je meeneemt en heel vaak kan je er kleding mee samenpersen zodat je meer mee kan nemen! Je kan ook denken aan koffers met een dubbele sluiting, die ervoor zorgen dat je kleding of andere spullen tussen de twee hoofdcompartimenten kan toevoegen.

 

7. Trek ze aan!

Wanneer het dilemma te groot is en je niet alles in je koffer kan krijgen, is er nog een oplossing... draag de kleren wanneer je vertrekt! Je kan vertrekken met twee of meer t-shirts of truien. Trek daarbij de meest omvangrijke kleding/schoenen/accessoires aan die te veel ruimte in je koffer in beslag zouden nemen. Zo komt er ruimte vrij voor meer dunne kleren!