

De culinaire scene van Hongkong valt niet te beschrijven – je moet ze echt beleven. Bruisend, creatief en vrij… hier worden lokale tradities gecombineerd met hedendaagse durf, haute cuisine met ongedwongen streetfood. Bijna 80 restaurants dragen één, twee of drie Michelinsterren. Onder hen restaurant VEA in de wijk Central, waar de Hongkongse chef Vicky Cheng Franse finesse vermengt met Chinese essentie. Ook chef Vicky Lau, bekroond met twee sterren, verheft lokale ingrediënten tot elegante kunstwerken in haar restaurants Tate Dining Room en Mora, waar Aziatische invloeden versmelten met haute gastronomie. Ook even verfijnd als verrukkelijk is Wing, dat de 11de plaats behaalde in de ranglijst van de ‘World’s 50 Best Restaurants 2025’.
De Franse chefs Olivier Elzer (L’Envol) en Guillaume Galliot (Caprice) belichamen de Franse keuken op topniveau, met een Aziatische precisie en in stijlvolle hotelomgevingen waar zowel klassiekers als culinaire innovaties hoogtij vieren. Daarnaast pakken jonge talenten als Agustin Balbi (Andō) en Antimo Maria Merone (Estro) uit met een moderne fusion keuken die mediterrane of Japanse tradities herinterpreteren met een Hongkongse flair.
Maar in Hongkong betekent een ster niet noodzakelijk een gepeperde rekening. Bij Yat Lok, een eethuis met een Michelinster, eet je geroosterd vlees van wereldklasse met plastic bestek aan een gedeelde tafel. Ook budgetvriendelijke dim sum-adresjes – met sterren – serveren gestoomde hapjes die even eenvoudig als subliem zijn.
Op andere plekken proef je huiselijke gerechten in cha chaan teng (lokale cafés) of dai pai dong, straatkraampjes waar al generaties lang met liefde wordt gekookt. Verrassend is het aanbod van super verse zeevruchten in de vissersdorpjes op eilanden als Lantau en Lamma. De restaurants daar bieden een authentieke kennismaking met de maritieme keuken van dit gebied met maar liefst 261 eilanden.
Na het feestmaal kan je de nacht in duiken. Hongkong behoort ook tot de wereldtop op het vlak van bars. In de rankings van Asia’s 50 Best Bars en World’s 50 Best Bars prijken meerdere lokale toppers. COA, geïnspireerd door de Mexicaanse cultuur, verrast met verfijnde agavecocktails. De stijlvolle bar DarkSide in het Rosewood Hotel herinterpreteert klassieke cocktails in een intieme, elegante setting. The Aubrey, in het Mandarin Oriental, flirt met Japanse invloeden in een spectaculair decor. En bij Quinary smelten mixologie en wetenschap samen in multisensoriële creaties.
The Old Man brengt een ode aan Hemingway in een intieme, experimentele sfeer, terwijl ARGO grenzen verlegt in een gewaagde, hedendaagse setting. Bar Leone (nr. 1 in Azië, nr. 2 wereldwijd in 2024) en Mostly Harmless, jong maar nu al iconisch, zijn absolute aanraders voor liefhebbers van ‘signature cocktails’. Voor een inclusieve en energieke vibe moet je naar The Pontiac, het punk en queer icoon van de Hongkongse barscene.
Elke avond lichten de rooftop bars op: adembenemende uitzichten over de baai, een zeebries en een glas in de hand. Denk aan Popinjays of Ozone (de hoogste bar ter wereld). Eind oktober mag je het Hong Kong Wine & Dine Festival niet missen: een jaarlijks topevenement waar grote wijnen en sterrenchefs samenkomen aan de oevers van Victoria Harbour.
Maar Hongkong is veel meer dan een gastronomische hoofdstad. Het is een plek vol contrasten en vrijheid. Op één dag ga je van het bruisende Central of Tsim Sha Tsui naar de natuur van Tai Mo Shan, een stadswandeling over Dragon’s Back, of een eilanduitstap naar Cheung Chau. Wijken als Sham Shui Po en Sai Ying Pun trekken zowel foodies als fans van kunst en design aan. Liefhebbers van street art, hedendaagse of traditionele kunst komen aan hun trekken in Old Town Central en WestK.
Maar Hongkong is veel meer dan een gastronomische hoofdstad. Het is een plek vol contrasten en vrijheid. Op één dag ga je van het bruisende Central of Tsim Sha Tsui naar de natuur van Tai Mo Shan, een stadswandeling over Dragon’s Back, of een eilanduitstap naar Cheung Chau. Wijken als Sham Shui Po en Sai Ying Pun trekken zowel foodies als fans van kunst en design aan. Liefhebbers van street art, hedendaagse of traditionele kunst komen aan hun trekken in Old Town Central en WestK.
Goed nieuws: Belgische reizigers hebben geen visum nodig voor een toeristisch verblijf van minder dan 90 dagen!
En nog beter nieuws: vanaf 4 augustus 2025 hervat Cathay Pacific de rechtstreekse vlucht tussen Hongkong en Brussel! De perfecte verbinding tussen het hart van Azië en dat van Europa, zeker aangezien de luchtvaartmaatschappij is uitgeroepen tot de top 3 wereldwijd en bekroond werd voor de beste Economy Class en het beste entertainmentaanbod aan boord (Skytrax 2025).
Geniet van 100 euro korting* met de volgende promotiecode: HELLOBRU.
Voor reserveringen of meer info:
*Algemene voorwaarden van toepassing
Waarom het genot van een verfijnde maaltijd niet nog wat langer laten duren met een drankje in een rooftop bar – en je avond eindigen met je voeten in het water? Hongkong weet als geen ander hoe tegenstellingen stijlvol te combineren.
Meer info over gastronomie in Hongkong
Volg Discover Hong Kong op Facebook en Instagram