In Corsica roept een canyon vragen op en wordt de toegang ertoe beperkt!

Julie Docsterd,
28-07-2023
Vanwege een toename van het aantal ongevallen is de toegang tot de Purcaraccia-canyon in Corsica nu beperkt tot groepen onder begeleiding van professionals.
Adobe

Een geliefde maar gevaarlijke toeristische plek

De Purcaraccia-canyon, gelegen in Quenza in Zuid-Corsica, is geliefd bij toeristen vanwege zijn natuurlijke zwembaden en watervallen. De toegang tot deze plek wordt deze zomer beperkt tot “alleen voor groepen onder begeleiding van een erkende professional“, zo heeft de prefectuur aangekondigd. Deze maatregel is van kracht van 22 juni tot en met 19 september.

Toename van het aantal ongevallen

De prefectuur van Zuid-Corsica verklaarde dat de toegang tot de canyon “zeer gevaarlijk is voor nieuwe en onervaren beoefenaars“. Het pad naar de canyon is steil en niet gemarkeerd, wat gevaarlijk is. Bovendien bevindt het zwemgebied zich boven een smalle en gladde waterval. Tussen 2021 en 2022 zijn er drie mensen om het leven gekomen.

Versterkte veiligheidsmaatregelen

Daarom is deze canyon tijdens het toeristische seizoen enkel toegankelijk voor “groepen of bezoekers die worden begeleid door een professional en voor federale beoefenaars met een licentie bij een van de door het Ministerie van Sport erkende sportfederatie“. De politie zal controles uitvoeren om deze verordening te handhaven. Deze maatregel werd in augustus 2021 en in de zomer van 2022 al eens ingevoerd naar aanleiding van dodelijke ongevallen.