Kasteel van Belœil: heel wat nieuwigheden en avonturen voor deze zomer!

Julie Docsterd,
18-07-2023
Het Kasteel van Belœil belooft een zomerseizoen dat bol staat van de nieuwigheden, met een eclectisch en innovatief programma met voor elk wat wils.
CGT - Arnaud Siquet

Voor het zomerseizoen heeft het Kasteel van Belœil een rijk en gevarieerd programma samengesteld voor iedereen die houdt van erfgoed en geschiedenis. In het kasteel laat een nieuwe immersieve opstelling je als bezoeker de geschiedenis van het domein intens beleven. Deze vernieuwende ervaring wordt afgewisseld met een reeks monochrome objecten van kunstenares Isabelle de Borchgrave.

Concert bij kaarslicht

Het ‘candlelight’-concept doet zijn intrede in Belœil. Op zaterdag 22 juli kan een honderdtal gelukkige gasten een klassiek concert bij kaarslicht bijwonen in de Orangerie van het Kasteel. Het Brusselse strijkkwartet ‘Marolles Ensemble’ brengt op deze tijdloze avond een hommage aan Queen.

Tijdelijke tentoonstelling

Vanaf 10 juli zet het kasteel een belangrijke gebeurtenis uit de familiale geschiedenis in de schijnwerpers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog richtten Prins Eugène en Prinses Philippine de Ligne de ‘Foyers Léopold III’ op, opvang- en opvangcentra voor behoeftige kinderen. Meer dan honderd Joodse kinderen werden in het geheim opgevangen, terwijl ze op de vlucht waren voor vervolging door de bezetter.

Peter Pan in de spotlights

Van 2 tot 22 augustus stelt ‘Les Nocturnales par Luc Petit’ zijn nieuwste rondtrekkende openluchtvoorstelling voor: Peter Pan. Meer dan 50 acteurs, dansers en performers toveren het kasteelpark om tot Neverland.

Glamping in het park

Als je die de magie willen langer wil laten duren, biedt het Domaine de Belœil een glamping-ervaring. Als bezoeker krijg je de kans om je batterijen op te laden in deze uitzonderlijke groene omgeving en de schatten van Picardisch Wallonië te ontdekken.

Praktische info

Het Kasteel is in juli en in augustus dagelijks geopend voor het publiek, en dat van 13 tot 18 uur.

meer weten