Kenia: het visum is verleden tijd!

Julie Docsterd,
18-01-2024
Kenia heeft zijn eerste toeristen zonder visum verwelkomd! Een stimulans voor het toerisme? Er zijn echter nog veel online registratieprocedures te voltooien.
kenya
Sergey Pesterev

Kenia heeft onlangs de eerste buitenlandse toeristen zonder visum verwelkomd. Deze maatregel, vorig jaar aangekondigd, heeft tot doel de toegangsformaliteiten tot het land te vereenvoudigen. De formaliteiten zijn echter nog niet helemaal afgerond: je moet nog steeds online registreren en een toegangsvergoeding betalen.

Een versoepeld maar gestructureerd toegangssysteem

President William Ruto verklaarde vorig jaar dat Kenia een visumvrij land zou worden. Toch moeten toeristen nog steeds online een elektronische reisvergunning (ETA) aanvragen tegen een vergoeding van 30 dollar. Dit systeem bevindt zich bovendien nog steeds in ontwikkeling en implementatie.

De regering wil het toerisme stimuleren!

Ondanks een afname van het toerisme als gevolg van de Covid-19-pandemie, heeft Kenia in 2022 1,54 miljoen toeristen verwelkomd. Met dit nieuwe beleid hoopt het Keniaanse Bureau voor Toerisme de cijfers van 2019 te overtreffen en twee miljoen bezoekers te bereiken.