Kusttoerisme: heeft de regen Belgen ontmoedigd?

Ondanks de scheiding van de lentevakantie tussen Franstaligen en Nederlandstaligen kent het kusttoersime een positief resultaat, met 1,8 miljoen toeristen en een stijging van het aantal hotelreserveringen.

Sander Weeteling

Beide vakantieperiodes gecombineerd waren goed voor zo’n 1,8 miljoen dagjestoeristen aan de kust, of een lichte daling van 5% ten opzichte van vorig jaar.

2,6 miljoen overnachtingen!

Westtoer registreerde 2,6 miljoen overnachtingen, een resultaat dat vergelijkbaar is met dat van de paasvakantie en de eerste twee weken van mei 2022.

Impact van het weer en de verschillende vakantieperiodes

Ondanks de minder positieve weersvoorspellingen blijven de toerismecijfers bemoedigend. Ondanks de uitdagingen die gepaard gaan met de scheiding van de vakantieperiodes is Westtoer overtuigd dat de spreiding van de vakantieperiodes op lange termijn een positieve impact kan hebben op het kusttoerisme.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆