Met Florence op verkenning, met 5 continenten op één weekend!

Florence neemt haar enthousiaste petekind mee naar Pairi Daiza, om samen een weekend lang deze wondere wereld te verkennen!

Pairi Daiza
Pairi Daiza

Er zijn van die plekken die je misschien al heel vaak bezocht hebt, maar die je nog steeds dezelfde vreugde en verrukking bezorgen. Ik nam mijn petekind mee naar Pairi Daiza in Henegouwen voor een heerlijk weekend. Het park is prachtig in elk seizoen, maar ik vind het in de herfst op zijn mooist. Hand in hand stapten we door de poorten van deze “tuin van de wereld” (die 3 sterren krijgt in de Michelingids en in 2018 uitgeroepen werd tot beste dierenpark van Europa) om te beginnen aan een heerlijke reis! We hadden ongelooflijk veel geluk: twee dagen zonder regen. Ideaal voor een reis naar alle windstreken van de wereld.

Mijn petekind is ‘Miss Encyclopedie’: ze bleef me dingen uitleggen. “Meter, wist je dat wolven op de tippen van hun poten lopen om hun voetzolen te beschermen? En dat olifanten niet bang zijn voor muizen, maar wel voor mieren en bijen?” Ik, die het vooral leuk vindt om hier de sfeer op te snuiven en de authentieke gebouwen en kleurrijke plantages te bewonderen, heb dan weer geen enkel infopaneel gemist.

Mijn favoriete plek? Het ‘Middle Kingdom’: wandelen in het kloppende hart van het oude China zorgt bij mij voor een gevoel van sereniteit. Bij de boeddhistische tempel maakte ik van een moment van bezinning gebruik om over Boeddha te praten: want ook Meter weet dingen!

Ik was dan wel al vaak in het park geweest, ik had er nog nooit geslapen. Deze keer had ik een kamer geboekt in de ‘Paddling Bear’, met uitzicht op de grootste zeeleeuwen ter wereld: de Steller-zeeleeuwen. Op de kamer stond een tweepersoonsbed en een slaapbank, dus ik liet mijn gast kiezen of ze de nacht met of zonder mij wou doorbrengen. Terwijl ze aan het uitpakken was, legde ze uit dat de koala 22 uur per dag slaapt. Ik vond het leuk dat ze vergat te vragen of ik dat wist… of niet!

Ik nam mijn kleine allesweter mee uit eten in de Octopus. Na een lange dag kon ik de rust van dit restaurant enorm waarderen. Gebakken zalm en champignonrisotto. Ik had geen dessert genomen en daar had ik spijt van: de moelleux had een hart zo zacht als het mijne. We stonden niet al te laat op. We hadden immers al vanaf 9 uur toegang tot het park! En het park zonder drukte is echt zijn gewicht in pinda’s waard… We hebben zo lang mogelijk van alles genoten. Toen het tijd was om te vertrekken, verwenden we onszelf nog een laatste keer: zij koos een kussen (met een wolvenkop erop “zodat ze kon slapen als een koala”, begrijpe wie begrijpen kan!) en ik trakteerde mezelf op een pakketje met thee van over de hele wereld. Iets om dit ongelooflijke moment samen nog lang te herinneren!

Pairi Daiza
Pairi Daiza

Pairi Daiza

De dierenpark Pairi Daiza ligt in Brugelette, tussen Bergen en Ath.

De 5 continenten komen hier aan bod, met meer dan 700 diersoorten en 7.000 dieren die je kan ontdekken in een authentieke omgeving. De ene wereld volgt de andere op, als een serie schouwspelen, en je kan er onder andere reuzenpanda’s, beren, walrussen, neushoorns, wolven, olifanten en witte tijgers tegenkomen.

Er worden cursussen, rondleidingen, demonstraties, animaties en shows georganiseerd. Exclusieve ontmoetingen met je favoriete dieren zijn ook mogelijk. Je kan er zelfs dierenverzorger voor een dag worden!

Het park telt heel wat picknickplaatsen en er is een ruime keuze uit verschillende brasserieën, restaurants en snackbars op het terrein.

Je kan een dag ronddwalen in het park, of jezelf onderdompelen met een overnachting in het Pairi Daiza Resort.

Pairi Daiza Resort

Zo dicht mogelijk bij beren, zeeleeuwen, herten, wolven en Siberische tijgers slapen? Dat kan! Je overnacht tussen de dieren van de ‘Last Frontier’.

Er is een keuze uit verschillende overnachtingsmogelijkheden, midden in de natuur. De keuze is aan jou!

Reserveren in het Pairi Daiza Resort biedt een aantal voordelen: gratis parkeren, je bagage die overgenomen wordt, toegang tot de Kid’s Corner, toegang tot het park vanaf 9 uur, uitgebreide toegang tot de werelden van The Last Frontier en The Land of the Cold buiten de openingstijden… en nog veel meer!

Als ontbijt wordt je getrakteerd op een Amerikaans buffet en ‘s avonds kan je eten in 3 verschillende restaurants.

ZOEK EEN ANDERE OVERNACHTINGSPLEK VOOR FAMILIES

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆